Családbarát pihenőhely és rendezvénytér

2023.10.17. 14:48

Ökoturisztikai központ létesül Várgesztesen

Nem egészen 150 millió forintos, vissza nem térítendő európai uniós támogatással nyílt lehetősége Várgesztes önkormányzatának egy ökoturisztikai központ kialakítására.

Kiss T. József

Az épület a geológiai értékek és a helyi történeti hagyományok megismeréséhez interaktív kiállítótérként, rendezvényhelyszínként és turisztikai háttér-infrastruktúraként hozzájárul a fogyasztói környezet adottságainak javításához, hiányosságok pótlásához. 

Antalovits Lajos műszaki ellenőr és dr. Auer Zsolt Dénes jegyző az épületnél.

A projekt helyszíne a település központjában fekszik és kizárólagosan önkormányzati tulajdonban van. Az épületben egy korszerű, multifunkciós ökoturisztikai központot alakítottak ki, amelyben két részből álló kiállító- és rendezvénytér, családbarát pihenő- és kiszolgálóhelyiségek, vizesblokkok, tárolók és irodák kaptak helyet. A ház külső részén bakancsmosót, vízvételi lehetőséget, illetve fedett pihenőhelyet alakított ki az önkormányzat. Jelenleg a Keltike Ház biztonságos megközelíthetőségének a kiépítése tart. A komplexum a természetkedvelők, túrázók és az erdővel összefüggő ismeretekre vágyó gyermekek, fiatalok és az idős generáció számára is ad ismereteket a Vértesről, természeti adottságairól. A Keltike Ház a hétfőket leszámítva az év minden napján elérhető a vendégek számára. 

Hertay Mária Munkácsy-díjas grafikus és festőművész első magyarországi állandó kiállítása már látható az épületben. Fotók: Várgesztes

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában