Tankönyv és hatnyelvű vadászati szótár készült

2023.10.23. 11:23

Népszerűsítik a vadászati turizmust Sopronban

A Soproni Egyetem Erdészeti Tudományos Intézetének munkatársai cseh, finn és szerb partnerekkel együttműködve vadászati turizmushoz kapcsolódó oktatási anyagokat készítettek. A projekt résztvevői az ágazat értékeléséről és annak környezeti, gazdasági és társadalmi fenntarthatóságáról írták a tankönyvet és a szakszótárt. A munka a prágai Cseh Élettudományi Egyetem koordinálásával zajlott.

Kisalföld.hu

Fotóillusztráció: MW-archívum

Fotó: KISS ANNAMARIE

A vadászati turizmus kevéssé ismert, de fontos eleme Magyarország turisztikai palettájának. A projekt keretében végzett kutatás adatai alapján a magyar vadászterületek turisztikai kihasználtsága megfelelő, nagy a piaci kereslet. Vonzereje a várhatóan sikeres vadászatnak, a vadbőségnek, a nyugodt természeti környezetnek, a vadászturisták körében elnyert bizalomnak és a professzionális vendéglátásnak köszönhető. A legsikeresebbnek azok a vadgazdálkodók bizonyultak, akik megtalálták azt a saját, csak rájuk jellemző karaktert, amely egyedivé és ezáltal piacképessé teszi a kínálatukat.

Az egyetemi képzés számára készült tankönyv révén a jövő szakemberei megismerkedhetnek a fenntartható üzleti modellekkel, az ágazati turizmus kör- nyezeti hatásaival és annak társadalmi vonatkozásaival. A téma különösen jól illeszkedik a Soproni Egyetemen folyó képzések fenntarthatósági fókuszához.

A 2023-ban lezárult hároméves projekt fontos gyakorlati eredménye az a hiánypótló hat- nyelvű szakszótár is, amely an- gol, német, finn, cseh, szerb és magyar nyelven tartalmazza a vadászathoz és a turizmushoz kötődő szakkifejezéseket. Tekintve, hogy hazánk vadászterületeire a világ számos országából érkeznek vendégek, ez a szótár hasznos segítség az ágazat hazai szakembereinek mindennapi munkájához és az egyetemi oktatáshoz egyaránt. 
 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában