Közlekedés

2023.10.14. 08:21

Nem holnap döngethet gyorsabban a Balatonhoz Győrből a 82-esen

További döntések és forrás is szükséges még a kivitelezéshez. 2026 harmadik negyedévére készülhetnek el a tervek.

Kisalföld.hu

Illusztráció -

Forrás: Shutterstock

Ahogyan arról korábban beszámoltunk a kisalfold.hu-n, összekötik a 82-es és 72-es főutat, ami Győrből gyorsabb lejutást tesz lehetővé a magyar tengerhez. Megkérdeztük az Építési és Közlekedési Minisztériumtól, hogy a jelenleg tervezési szakaszát kezdő járó beruházás mikorra készülhet el.

A Magyar Építők cikke két és fél évre becsüli a tervezést. Veszprém külterületén, a 8-as és 72-es főút csomópontja, valamint a 82-es főút Veszprém–Gyulafirátót északi fele között, 2,5 évre tervezett tervezési feladatnak része egy 6,4 kilométer hosszú, 2-szer 1 sávos új főút létesítése, a 20-as vasútvonal és a Séd-patak feletti 55 méter hosszú híddal. A tervek tartalmazzák a 2-es számú hadiút korrekcióját és egy, a 82-es főúton található műtárgy felújítását, sőt, a 8-as és 72-es főút csomópontja körüli körforgalmak burkolatfelújítását, a 72112. jelű bekötő folytatását, a nyomvonal előkészítését. 

Az ütemtervre vonatkozó érdeklődésünkre a minisztérium azt válaszolta, hogy október 3-án elindult a projekt előkészítését szolgáló közbeszerzési eljárás, ami célja, hogy elkészüljön a kiviteli terv. A Tervezési Szerződés aláírását jövő év első negyedévére valószínűsítik.

A kiviteli tervek legkorábban 2026. harmadik negyedévében állhatnak rendelkezésre. A kivitelezési munkák megkezdéséhez további döntésre és forrás biztosítására van szükség

-  tájékoztatott a minisztérium. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában