Döntött a bíróság

2023.10.27. 12:04

Letartóztatták azt a koroncói férfit , aki több késszúrással megölte édesapját

A magas, vékony testalkatú, hosszú hajú, szakállas férfi megtörten, lehajtott fejjel, magába fordulva sétált a tárgyalóterem elé, ahová rendőrök bilincsben kísérték. Nem nagyon beszélt, még ügyvédjével sem, csak egy-egy szóval és fejrázással kommunikált.

Simon Roberta

Fotó: Rákóczy Ádám

A Győr-Moson-Sopron Vármegyei Főügyészség az emberölés bűntette miatt folyamatban lévő bűnügyben az elkövető letartóztatására tett indítványt. A megalapozott gyanú szerint ugyanis egy 29 éves férfi koroncói családi házukban szerdán a késő esti órákban berúgta a vele egy címen lakó édesapja zárt szobájának ajtaját, majd legalább 10 késszúrással megölte. Az elkövetés eszköze egy 25-30 cm pengehosszúságú kés volt.

Pénteken a Győri Járásbíróságon döntöttek a férfi letartóztatásáról, bíróság indokoltnak találta a legszigorúbb szabadságkorlátozás kiszabását a vádlott ellen. A döntést elfogadta a beismerő vallomást tevő férfi, védője és az ügyész is.

A büntetőeljárásban résztvevő személyek közötti családi kapcsolatok miatt az ügyészség álláspontja szerint enyhébb kényszerintézkedéssel a büntetőeljárási célok nem érhetők el. A kiemelt tárgyi súlyú bűncselekmény büntetési tétele öt évtől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel is büntetik.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában