Gyászhír

2023.10.02. 21:09

Legendás tanártól búcsúzik a győri egyetem testnevelési tanszéke

Életének 96. évében elhunyt Domonkos László okleveles testnevelő tanár, kézilabda szakedző, síoktató.

Széchenyi Egyetem

Domonkos László 1976. szeptemberétől 1988. júliusáig, nyugdíjba vonulásáig dolgozott a mai Sport és Rekreációs Központban, az akkori Testnevelési Tanszéken. Szakmailag kiválóan felkészült munkatárs volt. A hallgatók és az intézményi közvélemény folyamatosan elismerte a térségi bajnokságokban elért jó eredményeit. A kézilabda csapat a megmérettetések színterein minden évben jó eredményességgel szerepelt, az összhang megteremtésében meghatározó volt az edző, Domonkos László szerepe.

 

Síoktatóként főképpen az akkori Csehszlovákiába, a Tátrába vitte a lelkes győri hallgatókat. Nagy érdeme volt abban, hogy a síelésben is a fokozatos terhelést hangsúlyozta és alkalmazta. Így az akkori hallgatói síutak mindenféle egészségi problémák, konfliktusok nélkül valósultak meg. A négy évtizeddel ezelőtti sítáborok ma is elevenen, anekdotikus történetekben élnek a már kicsit korosabb akkori résztvevők emlékezetében.

Emlékét megőrizzük, nyugodjon békében! - olvasható a Széchenyi-egyetem gyászhírében.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában