Nem ismertek akadályt

2023.10.07. 08:48

Hexatlon 15 csapattal Tatán

Hetedik alkalommal rendezték meg a tatai diákok extrémsport-versenyét, a hexatlon sportjátékot. A versengésnek már harmadízben adott otthont a Magyar Honvédség Klapka György I. Páncélosdandár Tatán.

Kiss T. József

A sporteseményen 15 általános és középiskolás csapat indult, hogy megküzdhessen a mintegy 800 méteres táv különleges akadályaival és az ellenfelekkel. A könnyűnek nem mondható akadálypályát a páncélosdandár katonái alakították ki a laktanya területén. Komárom-Esztergom vármegye kadétcsapatai mellett a tatai általános és középiskolák gárdái is vállalkoztak a nehéz terepen való megmérettetésre. Tata önkormányzata, az MH Klapka György I. Páncélosdandár és Tata diákönkormányzata (Tavidök) közösen szervezte az idei hexatlont. A verseny védnökei Tóth István ezredes, dandárparancsnok és Michl József, Tata polgármester voltak. A versenyen három kategóriában díjazták a csapatokat. 

Kemény feladatok várták a pályán az általános és középiskolás diákokat. Fotó: Kiss T. József

A TV2-n bemutatott Exatlon Hungary extémsport-vetélkedő indította el a tatai diákok és sportszakemberek kreativitását, fantáziáját, és létrehozták a verseny tatai változatát. A tatabányai születésű Esztergályos Patrik a legjobb férfi versenyzőként végzett, összesítésben pedig a második lett az Exatlonban 2019-ben. Patrik korábban vívásban is nemzetközi sikereket ért el, korosztályában rendre érmeket nyert. 

A komáromi és tatai kadét­iskolák mellett a Tatai Református Gimnázium, a Kőkúti Általános Iskola, a Vaszary János Általános Iskola és a Bláthy Ottó Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium vegyes, lány- és fiúalakulatai mérték össze tudásukat. A fiatalokra izgalmas és nehéz pálya várt, mely több sportág elemeit ötvözte: futást, mászást, súlyemelést, kúszást – utóbbit egy Leopard harci jármű alatt kellett teljesíteni. Fontos volt a csapatszellem és az egyén teljesítménye is. A hexatlonban részt vevő diákok nagy lelkesedéssel és erőbedobással küzdötték le az akadályokat. 

A részvevő csapatoknak a sebesült szállításban is bizonyítani kellett tudásukat.

A díjazáskor a szervezők mindenkinek adtak érmet, a legjobbak kupát és oklevelet vehettek át. A díjakat az MH Klapka György I. Páncélosdandár részéről Éless Krisztián alezredes, Tata város képviseletében Rigó Balázs alpolgármester, Ködmön Kristóf diákpolgármester és Risóczki Lilla (Tavidök) adta át. A kadétok versenyét a komáromi Kempelen Farkas Képesség és Tehetségfejlesztő Alapítványi Gimnázium, Szakgimnázium Szakközépiskola és Kollégium diákjai nyerték. 

Eredmények

Középiskolák: 1. Bláthy Veteránok, 2. Tatai Református Gimnázium, 3. Romugrók. 

Általános iskolák: 1. Kőkúti iskola – Sasok 2, 2. Kőkúti iskola – Sasok 1, 3. Vaszary-iskola Sport Team. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában