Tanösvény ismertette a fajtákat

2023.10.12. 15:59

Három nap alatt 6000 kutyát bíráltak el a Komáromban

Hatalmas érdeklődés kísérte idén is az év egyik legnagyobb kutyás rendezvényét, a MEOE Szövetség által szervezett 3 x CACIB nemzetközi kutyakiállítást. A három nap alatt 6000 kutyát bíráltak el a szakemberek a Monostori Erődben, számtalan kísérőprogram és egy, a magyar kutyafajtákat is bemutató tanösvény várta a látogatókat.

Szinak Evelyn

Korózs Gábor, a Magyar Ebtenyésztők Országos Egyesületeinek Szövetsége elnöke elmondta, hogy a hétvégi kiállítás tulajdonképpen egy rendezvénysorozat, ahol három napon át három önálló kutyakiállításra került sor. Mindennap közel 300 kutyafajtát láthatott a közönség, összesen 6000 kutyát bíráltak el a szakemberek. Rengeteg kísérőprogram és fajtaklubrendezvények várták a látogatókat. 

A rendezvény mindhárom napján közel 300 kutyafajtával találkozhattak a látogatók. FOTÓ: Komáromi Városmarketing Kft.

„A szövetség által szervezett kutyakiállítás sikerének titka a helyszín. Komárom Európa szívében van, könnyen megközelíthető Nyugat-Európából és a balkáni országokból is. A látogatók és a bírák 50 százaléka külföldről érkezik. Jöttek Finnországból, Németországból, Dániából, de a kontinensen túlról is. Komárom jó házigazda, az erődnek és a városnak egyaránt remek hangulata van. A versenyzők és a látogatók is évről évre szívesen visszatérnek ide” – fogalmazott Korózs Gábor. 

Az elnök arról is beszélt, hogy a Magyar Ebtenyésztők Országos Egyesületeinek Szövetségének fő célja a fajtakutyák tenyésztése, ugyanakkor a felelős kutyatartás ugyanúgy a szívügyük. Ezért vasárnap egy hobbikutya-bírálat zajlott. Erre a versenyre nem kellett előzetesen regisztrálni, a szakemberek elsősorban a négylábúak ápoltságát, egészséges mozgását, gondozottságát, illetve a gazdával való összhangot figyelték. 

A kiállítás mindhárom napján a Magyar kutyafajtákat megismertető tanösvény is várta a gyerekeket, akik több állomáson végighaladva ismerkedtek meg a kilenc magyar kutyafajtával. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában