Nekrológ

2023.10.11. 17:39

Gyász - Elhunyt a Rábaköz köztiszteletben álló polgára

Elhunyt Brányi László, Acsalag köztiszteletben álló polgára, önkormányzati képviselője, alpolgármestere, gazdálkodó. A falu önkormányzata közösségi oldalán tudatta a szomorú hírt.

Cs. Kovács Attila

Laci bácsi hiányozni fog a Rábaköz, Acsalag közéletéből. Évtizedek óta ismertem, jó volt vele beszélgetni akár mezőgazdaságról, akár politikáról, a faluról, a családról. Nyugodjon békében!

Szeretett faluja így búcsúzik tőle

Mély megrendüléssel és szomorúsággal búcsúzunk Brányi Lászlótól, aki életének 75. évében, méltósággal és csendesen hunyt el. Acsalag és közössége elvesztette egy értékes és elkötelezett polgárát, aki évtizedeken át szolgálta települését és az itt élőket.

Brányi László 1994 óta volt önkormányzati képviselő Acsalagon. Az emberekkel való kapcsolatát mindig is az önzetlenség, a segítőkészség és az alázat jellemezte. 1998-tól alpolgármesterként tevékenykedett és szenvedélyesen dolgozott azért, hogy Acsalag fejlődjön. Mindig nyitott volt az emberek problémáira és elkötelezte magát azok megoldása mellett.

 

Településünk iránti önzetlen munkája és hűsége elismeréseként 2018-ban Acsalag Község Díszpolgári címet adományozott neki. Az elismerés és a cím mindössze egy kis szegmensét képezte a hagyatékának amit itt hagyott és amely ma is hatással van a falu fejlődésére és az itt élők életminőségére.

Brányi László sosem felejtette el a közösségért végzett munka fontosságát és példaértékű elkötelezettségét mindenki elismeri. Képviselő-testületi ülésről sohasem hiányzott, a falu rendezvényeinek szervezésében mindig élen járt, minden társadalmi munkában elsőként számíthattunk rá.

 

Szívünk legmélyebb részén osztozunk Brányi László családjának fájdalmában, és az egész közösséget öleli át a veszteség. Acsalag Községi Önkormányzat saját halottjának tekinti őt. Köszönjük mindazt a munkát, amit Acsalagért tett, és emlékét örökké őrizzük szívünkben.

Nyugodj békében, Laci bácsi, sosem feledünk el!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában