Rendszeres a találkozók

2023.10.22. 07:00

Fegyver nélküli nyugdíjasok közössége

Több mint ötven évvel ezelőtt határőrök, tűzoltók, büntetés-végrehajtók, rendőrök és honvédségi nyugdíjasok összefogtak és létrehoztak egy közösséget, s napjainkban közel száz fővel működtetik a klubmozgalmat. Jelenleg Marcsa György nyugalmazott őrnagy, a legfiatalabb klubtag irányításával havonta kétszeri találkozón, általában külső előadó bevonásával színesítik a klubéletet.

Mohay Gábor

Az elnökség minden hónapban köszönti a névnaposokat és a kerek évfordulót megért klubtagokat. A klubmozgalom hitet, reményt ad és lelkesít, a legjobb orvosság magány helyett közösségbe eljárni, kirándulásokon részt venni. Meg kell említeni a 95 éves Rozgonyi Sándort, és a másik nyugalmazott ezredest, a 91 éves Szőke Istvánt, akik minden foglalkozáson részt vesznek.

Ápolják az aktív korukban kialakult bajtársi szellemet, példát mutatnak összefogásból. A klubmozgalom ugyanis szép, tartalmas kikapcsolódást is jelent, és egyfajta kondícióval is „terheli” a szervezetet. A győri fegyveres klub éves terv szerint működik, évente egyszer közgyűlést tart, amikor az elnökség beszámol az elmúlt időszakról, a pénzügyi helyzetről, meghatározza a következő év főbb feladatait. A klub 2003 óta tagja más nyugdíjasközösségeknek is, az országos és a helyi szervezetekkel meglévő kapcsolatokból pedig sokat lehet tanulni, tapasztalni.

A nyugdíjasközösség számos programmal, többek között kirándulásokkal színesíti a hétköznapokat.


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában