EzTörténtKisalföld

2023.10.11. 22:01

Erről írtunk 60 éve - Példamutató vállalás Töltéstaván

Múltidézés megsárgult Kisalföldekkel.

Kisalföld.hu

10 éve - Érdemes Ausztriában vállalkozni

Osztrák cégalapítása történetét mesélte el a Kisalföldnek Locsmándi Szabolcs. A rendszerváltás után Sopronban társaival az elsők között alapított számítástechnikai céget, ám a kétezres évek válsága idején csökkent a megrendelésük, ezért Ausztriában próbáltak szerencsét. Más vállalkozókkal egyetemben a nehézségekről, könnyebbségekről számoltak be a lapnak.

 

50 éve - Új vasút állomás, eladó ház

A Kisalföld 1973-ben arról írt, hogy a soproni 1-es, 2-es számú, illetve a város nyugatirésze felé közlekedő autóbuszok néhány napja nem a megszokott útvonalon közlekednek. Nem érintik a GySEV-pályaudvart, hanem a Csengery utcán befordulnak, s onnan térnek rá az útvonalaikra. A változása Győr—Sopron—Ebenfurti Vasút beruházásának megkezdése miatt van. A régi állomás elé ugyanis százmillió forintos felvételi épület készül.

A szakipari munkákat, a közműkiváltást már elkezdték. A szép terveket a Győr-Sopron megyei Állami Építőipari Vállalatsoproni Főépítésvezetősége a jövő év elejétől valósítja meg. Ugyancsak az október 11-i számban az apróhirdetések között pedig azt láthattuk, hogy egy győri kétszoba-fürdőszobás, szoba-konyhás, kertes családi házat garázzsal, műhely-lehetőséggel 190 ezer forintért kínáltak eladásra.

60 éve - Példamutató vállalás 

A Töltéstavai Gépállomás szerelői példamutató kezdeményezést határoztak el 1963 októberében. Miután az ebédszünetben megegyeztek arról, hogy kevés a derűs, száraz nap, és sok a tennivaló a határban, a gépállomás tizenhárom szerelője vállalta, hogy hetenként mindegyikük két éjjel ráül a traktorra. Ez annyit jelent, hogy huszonegy éjszaka eggyel több gép szánt a tervezettnél. A tizenhárom szerelő közül pedig nyolc külön vállalta, hogy vasárnap is dolgozik. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában