Tantermek, buszok, eszközök

2023.10.20. 16:32

Egymilliárdból újult meg négy iskola: Téten, Rábacsécsényen, Mórichidán és Győrszemerén fejlesztettek - galéria

Egymilliárd forintból fejlesztették a Kisfaludy Károly általános iskola téti központja mellett rábacsécsényi, mórichidai és győrszemerei tagintézményét. A fejlesztés eredményeként felépült vagy megújult 37 tanterem, megvásároltak két iskolabuszt, számtalan taneszközt. Több épületen a homlokzati hőszigetelést is megoldották, felújították a tetőt, kicserélték a nyílászárókat. Az Európai Unió és a kormány támogatásával létrejött projekt lezárására pénteken került sor Téten.

Gyurina Zsolt

Fotó: Csapó Balázs

A fejlesztés a téti székhelyű Kisfaludy Károly általános iskola négy településen működő öt feladatellátási helyét (Győrszemerén két épület is megújult) érintette, így biztosítva a teljes területi lefedettséget a térségben. A 2017-ben kezdődött projekt kedvezményezettje a Győri Tankerületi Központ volt, összköltsége egymilliárd 98 millió forint, melynek része a kormány által biztosított 362 millió forint többlettámogatás is. 

Ebből megvalósult az állami fenntartású intézmény helyi igényekre alapozott infrastrukturális fejlesztése, valamint a hatékony pedagógiai eszközrendszerét, módszertani megújulását támogató, a minőségi neveléshez-oktatáshoz és a mindennapos testnevelés igényeihez illeszkedő helyeinek kialakítása. Felépült vagy megújult 37 tanterem, megvásároltak két iskolabuszt, számtalan taneszközt. Az érintett települések mindegyikén egy-egy műfüves sportpálya is kialakítottak. Csak Téten öt új tantermet hoztak létre. 

A pénteki átadón Balatoni Katalin köznevelési helyettes államtitkár hangsúlyozta, hogy az oktatás a jelen és a jövő kulcsa. Elmondta azt is, hogy a fejlesztésekkel összesen 650 gyermek kapott esélyt arra, jobb körülmények között tanulhasson, száz pedagógus munkája válhatott némileg könnyebbé. 

Széles Sándor főispán beszédében megemlékezett az általános iskola egykori neves tanulóiról. Nagy Adél, a Győri Tankerületi Központ igazgató kiemelte, hogy a helyi igényeknek megfelelő volt a felújítás, az eszközök beszerzése. A gyerekek száma folyamatosan emelkedik, köszönhetően a csendes, biztonságos háttérnek, a személyre szabott oktatásnak is. Széles Imre iskolaigazgató köszönetet mondott mindenkinek, akinek része volt a sikeres megvalósításban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában