Olimpiai és világbajnokok vehettek át rektori kitüntetést

2023.10.09. 10:22

Az Edutus Egyetem programja az aktív sportolókat támogatja

Az Edutus Egyetem tíz éve hozta létre sportolói programját, mely által számos olimpiai és világbajnok szerzett diplomát az intézmény képzésein. A már hagyományos Edutus Sportolói Gálán az idei évben kiemelkedő sportteljesítményt nyújtó hallgatók rektori kitüntetésben részesültek.

Kiss T. József

Szeptember 29-én tartották az Edutus Sportolói Gálát, melyen a 2023-as Egyetemi Világjátékokon, a 2023-as férfi vízilabda-világbajnokságon és a 2023-as kajak-kenu világbajnokságon sikeresen részt vett edutusos hallgatókat ünnepelték. Az Edutus Egyetem sportolói programja folyamatosan segíti az intézményben tanuló élsportolókat abban, hogy a feszített és koncentrált sportfelkészülés mellett eleget tudjanak tenni tanulmányi kötelezettségeiknek és piacképes diplomát szerezhessenek. Az Edutus Egyetem büszke arra, hogy a program segítségével az elmúlt 10 évben számos olimpiai és világbajnok szerzett diplomát képzésein. 

Olimpiai és világbajnokok vehették át az okleveleket. Fotó: Edutus.hu

Az eseményt Csépe Bálintné Dzúr Panni, az Edutus Egyetem sportolói programjának vezetője nyitotta meg. Beszédét követően Árvai-Füleki Judit, az Edutus Egyetem vezérigazgatója üdvözölte a jelen lévő élsportolókat, majd Decker Ádám világbajnok volt vízilabdázó és az Edutus Egyetem sportolói programjának egykori nagykövete beszélt személyes tapasztalatairól. A felszólalók sorát Vigh László PhD, az Edutus Egyetem tudományos és nemzetközi rektorhelyettese zárta, aki az idei évet a sikerek évének nevezte. 

Az állófogadással egybekötött ünnepélyes oklevélátadón az alábbi kiemelkedő sportteljesítményt nyújtott edutusos hallgatók részesültek rektori kitüntetésben: Csipes Tamara olimpiai bajnok kajakozó, az idei évben vb-bronzérmes (műszaki felsőoktatási szakképzés); Gnám Tamara válogatott vívó, az idei évben Universiade-­bronzérmes (kereskedelem és marketing); Vogel Soma olimpiai bronzérmes vízilabdázó, az idei évben vb-aranyérmes (kereskedelem és marketing); Tótka Sándor olimpiai bajnok kajakozó, az idei évben kajak négyesessel vb-aranyérmes (kereskedelem és marketing); Bajos Gitta válogatott sportlövő, az idei évben Universiade-­ezüstérmes (kereskedelem és marketing); Dúl Panka válogatott kosárlabdázó, az idei évben Universiadén 5. helyezett (gazdálkodás és menedzsment); Jansik Szilárd olimpiai bronzérmes vízilabdázó, az idei évben vb-aranyérmes (gazdálkodás és menedzsment); Koczkás Dávid válogatott kajakozó, az idei évben U23-as vb-aranyérmes (kereskedelem és marketing); Mérész Beatrix válogatott kosárlabdázó, az idei évben Universiadén 5. helyezett (gazdálkodás és menedzsment). 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában