121 milliós felújítás és bővítés

2023.09.09. 12:49

Száz gyerkőc öröme - Bővült az óvoda Dunaszegen - fotók

Olyan sok gyerkőc szeretne Dunaszegen óvodába járni, hogy a település intézménye már nem tudott lépést tartani az igényekkel. A 121 millió forintos felújításnak köszönhetően új épületrésszel bővült az óvoda, így négy csoportban már száz kisgyereknek tudnak férőhelyet biztosítani.

Dániel Viktória

A település óvodája 121 millió forintból bővült. Fotó: Csapó Balázs

Az új csoportszoba mellett gyermek- és felnőttmosdó, iroda és raktárhelyiség is he- lyet kapott az új épületszárnyban. A felújítás a vármegyei területfejlesztési keretből megszavazott 121 millió forintos támogatásból valósult meg. 

Babos Attila, Dunaszeg polgármestere elmondta, a településen először az 1970-es évek elején fogalmazódott meg, hogy szükség lenne óvodára. Akkor egy régebbi épületben kapott helyet az intézmény. 

– A mostani épület 2004-ben készült el három csoporttal, melegkonyhával. Ez bővítettük, így már négy csoportszobánk van. 

Dr. Nagy István agrárminiszter, térségi országgyűlési képviselő elmondta, az átadó a térség számára újabb ünnepnap. 

– A kerületemben minden település lélekszáma nő, ami azt mutatja, fejlődik a térség. 

Németh Zoltán a vármegyei önkormányzat elnöke kiemelte, az elmúlt évben a bölcsődeépítések és -felújítások kerültek fókuszba, ezen az úton továbbhaladva pedig hamarosan az óvodák, majd később az iskolák következnek. 

Az új épületrészt az ünnepség végén Tenger Szilárd plébános áldotta meg. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában