Nagygenerál az 1-es vonalon

2023.09.16. 07:01

Győri fővonali vágányzár - Településenkénti utazási javaslatokról és a helyjegy nélküli utazás feltételeiről adott hírt a MÁV

A Biatorbágy és Szárliget közötti vasúti pálya felújítása miatt szeptember 18-tól jelentősen módosul a vonatok közlekedési rendje a Budapest–Tatabánya–Győr–Hegyeshalom vonalon.

Kisalföld.hu

Fotó: MÁV

Az utasok számára a vasúttársaság tájékoztató weboldalt (www.mav.hu/egyesvonal) hozott létre, amely folyamatosan bővülő, frissülő tartalommal segíti a felkészülést a vonatokkal, pótlóbuszokkal történő utazásra, átszállásokra.

A legújabb információk többek között arról adnak tájékoztatást, hogy hétfőtől a győri fővonalon közlekedő InterCity-k a teljes útvonalukon, a nemzetközi vonatok a Keleti pályaudvar és Tatabánya között helyjegy váltása nélkül is igénybe vehetők, ezenkívül az M4 metrón pedig elfogadják a győri vonalra érvényes vasúti jegyeket és bérleteket. Továbbá a vasútvonal mentén lévő térségekre, településekre lebontva a weboldalon bemutatjuk a főbb változásokat és az igénybe vehető vonatokat, pótlóbuszokat, valamint a menetrend szerinti Volánbusz-járatokat.

  • A személyszállító vonatokat érintő korlátozások miatt szeptember 18-án, hétfőtől a Keleti pályaudvar és Sopron, illetve Szombathely között közlekedő, valamint a Mura és Dráva InterCity-k helyjegy váltása nélkül is igénybe vehetők a teljes útvonalukon.
  • A nemzetközi vonatokat (Railjet xpress, EuroCity, EuroNight) pedig a Keleti pályaudvar és Tatabánya között lehet igénybe venni helyjegy váltása nélkül.
  • A vonatokról, illetve pótlóbuszokról Kelenföld vasútállomástól, valamint az odáig történő utazás megkönnyítése érdekében az M4-es metró teljes vonalán hétfőtől elfogadják a Budapest-Győr-Hegyeshalom vonalra érvényes vasúti jegyeket és bérleteket (beleértve az ország- és a Pest vármegyebérleteket).
  • Ha az utazásáról lemondó utasunk a pályafelújítás és a korlázások miatt a Budapest–Győr–Hegyeshalom vonalra érvényes, de fel nem használt menetjegye árának visszatérítését kéri, akkor részére a menetdíjat, felárat kezelési költség levonása nélkül visszatérjük a vasúti pénztáraknál. Online vásárolt menetjegy esetén a visszatérítést az ügyfélszolgálat végzi.
  • A weboldal részletes tájékoztatást ad például a Sopron, Szombathely, Győr, Tatabánya, Oroszlány, Bicske, Biatorbágy, Törökbálint felől vagy felé utazóknak, bemutatva, hogy mely vonatokat, pótlóbuszokat, illetve menetrend szerinti Volánbusz járatokat érdemes igénybe venni hétfőtől. Ezenkívül az Ausztria felől (Bécs, Salzburg, Graz) érkező nemzetközi vonatokkal utazókat is hasznos ajánlásokkal, információkkal látja el.

Fontos, hogy a győri fővonalon utazók ne megszokásból utazzanak, hanem mindenképpen tájékozódjanak előre, akár már a hétvégén is, ebben nyújt számukra segítséget a mav.hu/egyesvonal weboldal. A módosított menetrendek az online felületeinken (MÁV app, ELVIRA) várhatóan szombattól lesznek elérhetők. Az egyes járatok esetében a pótlóbuszos eljutást is ekkortól fogja jelezni a vasúttársaság menetrendi keresője.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában