32 milliós beruházás

2023.09.04. 11:10

Felújították a csornai napközi konyhát, ezeregyszáz gyerek mindennapi ebédjét biztosítják - fotók

Harminckétmillió forintos beruházással fejlesztették a csornai önkormányzati napközi konyhát. Az étkezőt üzemeltető cég elvégezte a gépek cseréjét, a konyha korszerűsítését. Következik az étkezőhelyiség felújítása.

Cs. Kovács Attila

Fotó: Cs. Kovács Attila

A csornai, Szent István téri napközi konyha naponta 1100 gyerek étkeztetését biztosítja. Az egységet a város önkormányzatával kötött szerződés alapján az Eatrend kft. üzemelteti. A cég a közelmúltban felújíttatta a csornai főzőkonyhát és készülnek az étkezőhelyiség karbantartására is. A mostani beruházás 32 millió forintba került, amit a kft. finanszírozott, de a város később a szolgáltatói árban kompenzálja az összeget.

Minderről Takács Zsolt ügyvezető igazgató számolt a fejlesztés átadásán, melyen részt vettek a város vezetői, illetve az Eatrend szolgáltatását igénybe vevő intézmények képviselői. A cégvezető hozzátette: az Eatrend, illetve elődje tizenhat éve működik együtt a csornai önkormányzattal és kilencven százalékban csornai munkavállalókat alkalmaznak. "Három alapvető dolog kell ahhoz, hogy az étkeztetés jól működjön: a technikai feltételek biztosítása, a megfelelő alapanyag felhasználás és a humánerőforrás"-jegyezte meg Takács Zsolt. Mint kifejtette: a konyha után az ebédlő korszerűsítésére is sort kerítenek, a vizes blokkok megújítását már el is végezték.

A rendezvényen dr. Bónáné dr. Németh Katalin polgármester a vállalkozás és az önkormányzat közti korrekt együttműködésre hívta fel a figyelmet. 

- Évtizedek óta teljes kihasználtsággal működik a konyha és láthattuk, hogy nagyon ráfért a felújítás. Kerestük a lehetőségeket és közös munka eredménye, hogy a fejlesztések elkezdődhettek. 2019-ben megtörtént az étkező nyílászáróinak cseréje és a szigetelés-fogalmazott a polgármester és emlékeztetett: a covidjárvány idején is számíthattak az Eatrendre, hiszen a gyerekek étkeztetését biztosítani kellett, amiben a cég teljesen partner volt.

Fekete Gyula területi vezető a fejlesztés részleteiről számolt be. Eszerint felújították a csatornahálózatot, a szellőző rendszert és persze a konyhai eszközöket is cserélték. "Mind az alapanyagok minősége, mind a humánerőforrás kiváló és most már a technikai eszközök is professzionálisak. Olyanok, melyek az eddigi jó ételeket még jobbá teszik"-fejtette ki.

Háncs Károly önkormányzati képviselő mint a Széchenyi iskola tanára harmincnyolc éven át ebédelt rendszeresen a napközi konyhán. Felidézte, hogy ízletes és bőséges adagokat kaptak és úgy emlékszik, hogy a gyerekek akkoriban a finom főzelékkel nem voltak "barátságban". 

Örülök neki, hogy sikerült elvégezni a korszerűsítést és bízom benne, hogy a további tervek is megvalósulnak hamarosan

- mondta a Kisalföldnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában