Negyven év szolgálat az egészségért

2023.09.20. 14:52

A komáromi Dr. Gordán Ildikó már háromévesen tudta, hogy orvos akar lenni

Dr. Gordán Ildikó már háromévesen tudta, hogy ő bizony orvos lesz, így aztán semmi sem téríthette el őt ettől a nemes hivatástól. Az egészségügyi életpályán töltött 40 évnyi szolgálatáért dr. Molnár Attila polgármester és dr. Baksa-Ströcker Renáta jegyző díszoklevéllel tüntette ki a házi- és üzemorvost.

Szinak Evelyn

„A családban nem volt orvos, a szüleim pedagógusok voltak, mégis már egészen kicsi lányként tudtam, hogy orvos szeretnék lenni. Még beszélni sem beszéltem rendesen, de amikor háromévesen megkérdezték, hogy mi leszek, ha nagy leszek, határozottan rávágtam, hogy »ojvos«, ugyanis az r betűt nem tudtam kiejteni. Három testvérem van, érdekes, hogy egyikük sem akart orvos lenni, mégis mindannyian azok lettünk. A legidősebb nővérem rajtam tanulta az anatómiát, vékonyka voltam, így aztán az én bordái­mat és csigolyáimat ­számolgatta” – idézte fel dr. Gordán Ildikó. 

Dr. Gordán Ildikót 40 éves, egészségügyben eltöltött szolgálatáért tüntette ki dr. Baksa-Ströcker Renáta jegyző és dr. Molnár Attila polgármester. FOTÓ: Komáromi Városmarketing Kft.

A zentai születésű házi- és üzemorvos eredetileg nőgyógyásznak készült Dombóvá­r­on. Abban az időben még nem igazán voltak női nőgyógyászok, ezért is vonzotta ez a pálya. Azonban a volt férjével, dr. Juhász Mártonnal 1983-ban Komáromba költöztek, és a családalapítás után üzemorvos lett belőle, majd 1992-ben a városban elsőként ők lettek vállalkozó háziorvosok, megalapították a Ju-Go Háziorvosi Kkt.-t, melyben azóta is tevékenykednek. 

„Egy szép életpálya áll mögöttem, és még nem is szeretném abbahagyni a gyógyítást. Egész életemben azt csinálhattam, amit szeretek, ezért nagyon hálás vagyok. Az elmúlt 40 évben végig igyekeztem jobbá tenni az orvoslást, minden szempontból segíteni, hogy magasabb szinten tudjunk gyógyítani, hogy Komárom egészségügye jobb legyen” – mondta a kitüntetett orvos, aki elárulta, hogy a díszoklevél nagyon sokat jelent számára, hiszen az elmúlt négy évtizedben, azon kívül, hogy megszülte két gyermekét, folyamatosan dolgozott, táppénzen sem volt soha. Igyekezett a betegei életútját végig nyomon követni, a szó szoros értelmében családi orvosként gyógyítani. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában