Robotokkal, kísérletekkel ismerkedtek

2023.08.13. 08:39

Tizennégy menekült ukrán kisgyermek érezte jól magát a győri Mobilisban - fotók

Egyhetes nyári táborban kóstolhattak bele a digitális technológiák, a természet és a sportolás különleges világába a háború elől Ukrajnából menekült családok gyermekei –írta közösségi oldalán a Magyar Máltai Szeretetszolgálat.

Kisalföld.hu

A Mobilis Interaktív Élményközpontban július 31-től augusztus 4-ig élvezhette a szünidei táborozást tizennégy Győrben élő ukrán menekült általános iskolás.

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat győri Menekültek Integrációját Segítő Intézményének munkatársai szervezték meg a programot. A Mobilis csapata a digitális technológiák színes palettáját vonultatta fel a hét folyamán: a 3D-s tervezésen és nyomtatáson, a LEGO-játékok programozásán, a robotokkal való megismerkedésen túl, a várossal is megismerkedhettek a gyermekek.

Kipróbálhatták a sárkányhajózást, kirándultak a közeli Püspökerdőben, ahol az erdei növény- és állatvilággal ismerkedhettek meg. A Mobilis ismeretterjesztő bemutatói során nagy érdeklődés övezte a nem mindennapi kísérleteket, amelyek közelebb hozták a gyermekekhez a fizika és kémia tudományát. 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában