21 osztályban 617 gyermek kezdi meg az új tanévet

2023.08.23. 14:48

Rendhagyó tantestületi ülés a soproni Széchenyi-gimnáziumban

A Soproni Széchenyi István Gimnázium tantestülete szerdán tartotta hagyományos alakuló értekezletét. A tanév első találkozójához az iskola minden évben egy különleges helyszínt választ, idén az új Múzeumnegyedet. Az értekezleten elhangzott, a létszám teljes, rendben elkezdődhet a tanév.

Bódvai Ildikó

A Tábornok-ház aulájában Farkas Gábor, a Széchenyi-gimnázium igazgatója ismertette az új tanévvel kapcsolatos tudnivalókat.

Fotó: Máthé Daniella

A Széchenyi-gimnázium a korábbi évekhez hasonlóan idén is igyekezett méltó helyszínt találni az alakuló értekezlethez. Két éve a bánfalvi Karmelita kolostorban, tavaly a Lenck-villában voltak, idén pedig a nemrég megnyílt Múzeumnegyedre esett a választás. A találkozó szervezését a Művészetek és sport munkaközösség vállalta magára. A program hivatalos, szakmai része a Tábornok-ház aulájában megtartott értekezlettel kezdődött. Itt Farkas Gábor igazgató ismertette az új tanévvel kapcsolatos legfontosabb tudnivalókat, kitérve azokra a területekre, ahol változás várható.

- Ez tulajdonképpen egy előkészületi munka. Az alakulóértekezleten kijelöltük azokat a feladatokat, amikről majd a tanévnyitó értekezleten dönteni fogunk. Ilyen például az éves terv, a házirend, vagy ahol változások lesznek - kezdte Farkas Gábor igazgató. Hozzátette, azért tartják immár harmadik éve az iskola falain kívül az értekezletet, mert egy külső helyszín új élményeket, impulzusokat ad, oldja a monotonitást. - Két éve döntött úgy a tantestületünk, hogy mozduljunk ki az iskola falai közül és ismerjük meg még jobban a városunkat. Térképezzük fel részleteiben is gazdag kulturális örökségünket és történelmi múltunkat, hiszen nekünk, a Széchenyi-gimnáziumnak a hagyományok ápolása mindig is fontos volt - tette hozzá. A gimnázium 100 éve viseli a "legnagyobb magyar" nevét, erre tavaly nagyszabású ünnepségsorozattal emlékeztek.

Az előttük álló tanévről Farkas Gábor elmondta, most a centenáriumi esztendőnél nyugodtabb időszakra számítanak. Egy-két programelem még elmaradt, ezeket pótolni fogják, ilyen például egy színházi előadás és a volt a széchenyis művésztanárok, alkotók kiállítása, de egyébként minden rendben van. - A tantestület készen áll, az öt távozó kollégát sikerült pótolni. Békés, nyugodt időszak elé nézünk, remélhetőleg sem energiaválság, sem az ukrán-orosz háború nem fog idén nehézséget okozni - mondta az igazgató. Az évnyitó szeptember 1-én, pénteken 8 órakor  lesz az iskola udvarán. A Széchenyiben 46 pedagógussal 21 osztályban 617 gyermek kezdi meg az új tanévet.

A múzeumi programot dr. Tóth Imre múzeumigazgató ajánlásával állították össze, a gimnázium tanárai érdeklődve járták be az új kiállítótereket. Először megtekintették a 17-19. századi polgárlakásokat bemutató Otthon a városban című kiállítást, majd Sopron és a korona kapcsolatáról hallhattak érdekességeket dr. Kelemen Istvántól.  

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában