Képriport

2023.08.09. 19:23

Nyári árhullám - Ilyen most a folyók városa a Mosoni-Duna és a Rába találkozásánál - fotók

Győri fotós kollégánk képriportja az árhullámról.

Kisalföld.hu

A vízügyi szakemberek szerint pénteken várható a tetőzés Győrben. Fotó: Csapó Balázs

Szerda, 19.17 - Győrben pénteken várható a tetőzés

"Az elmúlt 24 órában igazgatóságunk működési területén és a Duna Magyarország fölötti szakaszán tovább folytatódott az apadás, melynek mértéke a következő napokban kissé lelassulhat. A Rába völgyében összegyülekezett nagy tömegű víz hatására a kialakult árhullám lassú levonulása figyelhető meg területünkön, melyre hosszan tartó tetőzések és lassú apadás jellemző.   Az Észak-dunántúli Vízügyi Igazgatóság 200 fővel éjjel-nappali műszakban folyamatosan védekezik a Rába mentén. Az árhullám levonulása jelenleg zavartalan, melyet vízhozammérő szakcsoportunk rendszeres vízhozammérésekkel ellenőriz.

Igazgatóságunk árvízi jelenségeket nem észlelt. A folyó vízszintjének emelkedése miatt a mérgesi, várkeszői és vági hidat le kellett zárni. A jelentősen megnövekedett víztömeg a Rába hullámteréből nagy mennyiségű uszadékot szállít, ezért igazgatóságunk a Rábán és a Mosoni-Duna Rába torkolat alatti szakaszán a vízi közlekedés kockázataira hívja fel a figyelmet. Győrben a vízállás várhatóan csütörtök délután éri el a rakpart szintjét. A tetőző vízszint pénteken 450-470 cm körül alakulhat" - közölte szerda délután az Észak-dunántúli Vízügyi Igazgatóság.

Folyamatosan bővülő hírfolyamunkat az árhullámról ide kattintva olvashatják.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában