Nyugdíjasok

2023.08.20. 08:34

Munka és klubélet a Szomszédoknál Győrben

A Szomszédok Nyugdíjas Szövetkezet alkalmi és hosszabb távú, nyugdíj mellett végezhető munkákat kínál: nemrégiben pedig megalakult a Szomszédok Nyugdíjas Klub, rögtön az első foglalkozás megtartásával.

Mohay Gábor

Már az első találkozó is jó hangulatban telt, ahol a további tervekről is szó esett.

Mivel a programot a területi szervezet, az Északi Szomszédok győri irodájában rendezték, a jelentkezést limitálni kellett. A találkozáson bögrét festettek a nyugdíjasok, nagyon kreatív alkotások születtek. Volt, aki az unokájának festett bögrét, mások a nyugdíjasélet egy-egy élményét, emlékét örökítették meg alkotásaikkal. 

Nagyon jó hangulatban telt a délután, kötetlen beszélgetés, ismerkedés közepette. A szövetkezet munkatársai saját készítésű süteménnyel, pogácsával, valamint kávéval és gyümölccsel kedveskedtek a szépkorúaknak. A következő klubnapot augusztus 30-ra tervezik, Sétáljunk együtt Győrben! címmel. Idegenvezető segítségével járják körbe a belvárost, és a vár körül tesznek sétát, majd közös fagyizás lesz a Széchenyi téren. 

Terveik közt szerepel püspökerdei piknik szalonnasütéssel, valamint pannonhalmi séta is. Decemberben pedig a minden évben megrendezésre kerülő műsoros karácsonyi partira várják a nyugdíjasokat. A szövetkezet Bartók Béla úti irodájában felállítottak egy könyvespolcot, ahonnan tetszés szerint kölcsönözhetnek könyveket, valamint tervezik a Kisalföld előfizetését. A szépkorúak véleményét fogják kikérni, hogy milyen sajtóterméket fogadnának még szívesen. Az újságok előfizetését követően tea mellett várják a korosztály képviselőit a lapok olvasására. 
 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában