Dolgoznak a munkagépek

2023.08.15. 09:02

Két forgalmas utca burkolatát újítják fel Farádon

Elkezdődött az útfelújítási program megvalósítása Farádon. A Fő utca egy jelentős szakaszán már végeztek, szeptember elején a Mátyás király utcában kezdődik a munka. Pályázati támogatásokkal fejleszt az önkormányzat.

Cs. Kovács Attila

A Fő utcában már végeztek a kivitelezők, rövidesen a Mátyás király utcában folytatódnak a felújítási munkálatok.

Farád két forgalmas útszakasza újul meg a Magyar Falu Program keretében nyert pályázatokkal. Illetve az egyiken már végeztek is a szakemberek. Szalai Zoltán polgármester a Kisalföldnek elmondta: mindkét beruházást régóta várták már a helyiek, hiszen a burkolatok balesetveszélyesek voltak. Ezeken kívül járdaépítés is folyamatban van a településen. 

– A Fő utca burkolatát sikerült rendbe tetetnünk a templomtól egészen a faluvégig. Tudom, hogy a főúttól a templomig is ráfér a felújítás az utcára és készülünk erre a munkára is. Egy másik pályázattal szeretnénk hozzá forrást nyerni – tájékoztatott Szalai Zoltán. A másik nagy feladat Farádon a Mátyás király utca felújítása. A kivitelezésre szintén a Magyar Falu Programban kapott támogatást az önkormányzat. A 85-ös főúttól Jobaháza felé, egészen az M85-ös gyorsforgalmi út felhajtójáig dolgoznak majd a munkagépek. „Nagy dolog lesz a község életében, ha ezt a szakaszt is sikerül megújítanunk. Szeptember elején kezdődik a beruházás a terveink szerint” – jegyezte meg a polgármester. Hozzátette: ez a szakasz korábban a Magyar Közút kezelésében volt, a gyorsforgalmi utak építésekor került át az önkormányzat működtetésébe. 

Rövidesen járdaépítés is indul Farádon. A Fenyőfa utca nyugati oldalán pótolják a gyalogjárót, ugyancsak pályázati támogatás segítségével. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában