Augusztus 20.

2023.08.20. 17:28

Kenyeret áldottak és Pátzay Pál kitüntetést adtak át Kapuváron az állami ünnepen - fotók

Augusztus 20-án régi hagyományokat elevenítve ünnepeltek Kapuváron és szentmise keretein belül áldották meg az új kenyeret.

Vámos Annamária

Fotó: Németh T. Ferenc

Fogatokon, lovasok kíséretében érkezett az új kenyerekkel a Kapuvári Lóbarátok Köre Egyesülete a Szent Anna templomhoz. Népviseletbe öltözve helyezték el a három nemzeti színű szalaggal átkötött kenyeret az oltárra, amelyeket az ünnepi szentmisét követően Méry László atya, a Szent Anna Plébánia káplánja áldott meg. Ezt követően a Szent István és Gizella szoborhoz vonultak az ünneplők, ahol színvonalas műsort adott a Haydn Vegyeskar, Kapuvár Város Fúvószenekara és a Versmondó Stúdió.

Méry László atya köszöntőjében a történelem tanításának fontosságára hívta fel a figyelmet:

Magyarként hatványozottan fontos, hogy a szívünkben éljen a történelmünk, melyben ezer évnyi győzelem és kudarc, szabadság és rablánc alkot furcsa kavalkádot, mely fölött első Szent Királyunk erős alakja tűnik fel a béke, a van hova tartozás érzését kelti szívünkben.

Kiváló közművelődési és művészeti munkájának elismeréséül „Pátzay Pál Kitüntetést” adtak át Lukovits Györgyi Máriának.

A városi ünnepség zárásaként a Szent István és Gizella szobornál, majd a kopjafáknál helyezték el koszorúikat az emlékezők. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában