Glossza

2023.08.09. 11:56

Hangszeres kavalkád

A korábbi győri nyarakon megszoktuk, hogy a népes tereken önkéntes amatőr zenészek igyekeznek fokozni a mediterrán hangulatot, némi bevételt is remélve általa.

Mohay Gábor

Régi ismerős a népszerű melódiákat játszó hegedűs, a hétvégente verklijét fáradhatatlanul tekerő kintornás, nem meglepő az időnként feltűnő, fiatalokból álló gitáros csapat sem. Gyakran próbálkoznak magányos zenészek furulya- szóval, és már a rekedtes trombitaszóra sem kapjuk fel a fejünket. Az idén bővült a repertoár, új műfajok vállalkozói tűntek fel a hangszeres piacon. Ilyen a két öblös acél- edény speciális egymáshoz illesztésével készülő, német hang nevű eszköz – nem tévesztendő össze a szó magyar jelentésével, viszont ama találékonyságunk bizonyítéka, amely a felfordított mosdótálból is képes hangokat kicsikarni. A sort folytatva felbukkant az egyben sporteszközként is kiváló, a pedál tekerésével működő találmány, a hangszerbicikli. Nem szégyellve a tudatlanságot, a legújabb hangszer láttán meg kellett kérdezni tulajdonosát, miken ütögeti két pálcáját: csengősoron. Mi jöhet még..? 
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában