Ünnepi vigasság

2023.08.06. 07:58

Díszpolgárt avattak a falunapon Répceszemerén

Ünnepi falugyűlést és falunapot tartottak szombaton Répceszemerén, ahol díszpolgárrá avatták a településről elszármazott, köztiszteletben álló tisztviselőt, aki az elmúlt húsz évben sokat tett a településért.

Varga Henrietta

Fotó: Máthé Daniella

A csaknem 300 lelket számláló Répceszemere Győr-Moson-Sopron vármegye délnyugati részén, közvetlenül Vas vármegye határán található, a hétköznapokon csendes kistelepülés. A falunap mindig nagy esemény, vonzza a látogatókat. Így történt ez most is, a falu csendjét ünnepi vigasság zaja törte meg. 

A minden év augusztus első szombatján rendezett esemény közel 20 éve szórakoztatja az itt lakókat. 
A programsorozat már pénteken elkezdődött, ráhangolódásként tábortűz és szalonnasütés várta a látogatókat, melynek elsődleges célja a közösségépítés volt. Szombaton reggel 7 órakor zenés ébresztő indította a napot, ezzel köszöntve az itt élőket.

- A falunapi programokat igyekszünk úgy alakítani, hogy minden korosztály megtalálja a kedvére valót, hiszen mindig öröm, ha a falu apraja-nagyja együtt tölti az idejét a változatos programoknak köszönhetően - hangsúlyozta Radics László Répceszemere polgármestere. - Szombat reggel hagyományos hálaadó ünnepi szentmisét is tartottunk, ami az idén azért volt különleges, mert az új plébánosunknak ez volt az első miséje megújult templomunkban - tette hozzá.

A korábbi imaházból kialakított Művészetek Házában Szabó Elekné Csider Bernadett, Papp Márta Ilona és Hadar Tímea festőművészek képeiből nyílt időszakos kiállítás. A tárlatot Szabó Elekné, Répceszemere szülötte nyitotta meg, aki elérzékenyülve emlékezett meg az itt töltött gyermekévekről. Az imaházban összegyűlt jelenlévőket S. Huszár Lilla hegedűművész örvendeztette meg játékával. 

A kiállításmegnyitót követően ünnepi falugyűlés vette kezdetét, ahol Gyopáros Alpár kormánybiztos és Radics László polgármester díszpolgári címet adományozott a Répceszemeréről származó Endrédi Jánosnak. 
A délutánt különböző előadások, műsorok tették felejthetetlenné, a napot pedig az esti bál zárta.

Répceszemere díszpolgára Endrédi János köztiszteletben álló tisztviselő, az elmúlt húsz évben sokat tett a településért.
- Nagy megtiszteltetés és öröm számomra, hogy ezt a kitüntető címet megkaphattam. Büszkeséggel tölt el, hogy erre érdemesnek ítéltettem és bekerülhettem olyan nevek mellé, mint Vitéz dr. Simon Elemér és Körmendi János - mondta meghatottan Endrédi János. Ha a jövőben tehetek még valamit a községért, ami a javát szolgálja, azt meg fogom tenni - zárta a beszélgetést.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában