Négysávos út épül

2023.07.17. 18:38

Célegyenesben az M83-as Győr és Pápa között - Videón mutatjuk az utolsó simításokat az új, 36 km-s autóúton

Már a befejező munkálatok zajlanak a Pápa és Győr gyorsforgalmi kapcsolatát megteremtő útépítő projektben, amelyet a Soltút Kft. és a Duna Aszfalt Zrt. konzorciuma kivitelez a 83-as főút 36 kilométeres szakaszán.

Kisalföld.hu

A felvétel a Pápa és Tét közötti 18,4 kilométeres szakaszon készült. Fotó: Magyar Építők

A videón is látható záró munkafolyamatok befejezésén túl többek közt a burkolati jelek festése, a táblák kihelyezése, az üzemi hírközlés rendszertechnikai elemeinek kihelyezése és a füvesítés van még hátra - közölte a Magyar Építők.

2018 augusztusában adták át az első szakasz kiinduló pontjának számító győri turbókörforgalmat. Az autóút a 83-as főúttal párhuzamosan épül 36 km hosszúságban Győr és Pápa között, elkerülve az alábbi településeket: Győrszemere, Tét, Gyarmat, Takácsi.

2020 októberében elindult a kivitelezés a hiányzó szakaszokon. Pápa és Tét déli csomópontja között a Duna Aszfalt Kft. valósítja meg a munkálatokat, a Tét déli csomópontja és Győr közötti szakasz pedig a Soltút Kft kivitelezésében készül el. A kivitelezés mindkét szakaszon egyszerre zajlik, az útszakaszon 110 km/h lesz a megengedett sebesség. A Pápa–Dél-Tét 18,4 kilométeres szakaszon 15 műtárgy, két külön szintű csomópont, egy vasúti felüljáró épül, 653 fát és 54 ezer cserjét telepítenek. A Tét, dél csomópont–Győr 17,6 kilométeres szakaszon nyolc műtárgy, négy külön szintű csomópont, két turbókörforgalom épül, emellett 9000 fát és 191 ezer cserjét ültetnek.

A 90 milliárd forint nettó értékű beruházás átadását 2023-ban tartják.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában