Jó szándék

2023.06.10. 17:28

OTP-s dolgozók segítettek hátrányos helyzetűeknek szombaton Győrben - fotók

Az OTP Helyi Érték pályázat keretében a győri régióközpont és a győri bankfiókok dolgozói május és június hónapban önkéntes munka keretében nyújtottak segítséget. Szombaton a Kossuth utcai Gyermekek és Családok Átmeneti Otthonát festették ki, az udvaron füvesítettek.

kisalfold.hu

Az önkéntesen összeállt csapatok fontosnak tartják, hogy részt vegyenek olyan helyi értékteremtő munkában, ami hátrányos helyzetben élő emberek életkörülményeit tudják javítani.

 

Az egyik csapat júniusban önkéntes munka keretében tisztasági festést, füvesítést, virágültetést és kertrendezést valósított meg a Kossuth utcai Győri Gyermekek és Családok Átmeneti Otthonában. A virágok és a kerti eszközök beszerzésében segítségükre volt a Győri Virágpaletta (Schendl-Virág Kft). A családok átmeneti otthona azoknak a gyermekeknek és szülőknek nyújt menedéket, akik krízishelyzetbe kerültek és el kellett hagyniuk otthonukat. A festésben és kertészkedésben nem csak 18 OTP-s alkalmazott vett részt hanem az otthon dolgozói és lakói is aktívan segítettek.

A másik csapat májusban a Répce utcai időskorúak Gondozóháza, Idősek Klubja, Gondozási Központban végzett önkéntes munkát. A munka során a zöld területeken geotextíliával látták el a virágágyásokat, majd mulcsozták azokat, füvesítettek és a balkonládákba virágokat ültettek, megújították a kerítést, végül lefestették a kerti padokat és asztalokat. A gondozási központ hely ad az idősek klubjának, valamint az intézmény működteti a Fogyatékosok Napközi Otthonát, egy időskorúak gondozóházát és négy idősek otthonát. A programban az EESZI intézmény kollégái is aktívan részt vettek.

 

Az önkéntesek mindkét alkalommal fontosnak tartották, hogy az otthon dolgozóival és bentlakóival beszéljenek a pénzügyi tudatosságról. Előadást tartottak arról, hogy hogyan tud segíteni egy bank a jövőbeni célokban. Az önkéntes program minden évben az OTP Helyi érték keretében valósul meg a Humanitás Alapítvány közreműködésével.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában