Tematikus túrák indulnak

2023.06.16. 15:01

Kirándulás Bábolnán a ménesbirtokra és bringatúra a komáromi erődhöz

Júniusban két túrát – egy különleges lovas témájú kirándulást és egy erődrendszer körüli kerékpáros körtúrát – is szervez a komáromi Tourinform-iroda, melyekről az irodavezető, Proczeller Tamás beszélt részletesen.

kisalfold.hu

Június 17-én a bábolnai ménesbirtokra látogatnak el, ahol Asbóth Zsolt vezetésével megnézik a múzeumot, a lovardát, a lovakat, egyszóval mindent, ami a birtokhoz tartozik. Ráadásul azon a hétvégén zajlik az arab show, így a résztvevőknek ide is lesz lehetőségük bekukkantani. Jelentkezési határidő nincs, azonban a csoport létszáma 50 főben korlátozódik. 

Az iroda tavaly indította el az Erődök bicón elnevezésű túrát, melyre ezúttal nem szombaton, hanem június 25-én, vasárnap kerül sor. A résztvevőkre egy 20 kilométeres túra vár, eltekernek a Monostori és a Csillagerődhöz, ahol tárlatvezetésre is sor kerül, az északi oldalon a bástyarendszert, az Új- és az Öregvárat nézhetik meg, a Holt-Vág partján pedig egy kis pihenésre is lehetőség lesz. 

A túrákról bővebb információ található a komáromi Tourinform-iroda Facebook-oldalán és az iranykomarom.hu-n, ahol online jelentkezésre is lehetőség nyílik. 
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában