Családi nap főzőversennyel

2023.06.07. 16:37

A szőnyi horgásztónál gyűlt össze a városrész apraja-nagyja

2019-ben szervezték meg először a Szőnyi családi napot, azonban a folytatásnak a koronavírus-járvány gátat szabott. Három éves kihagyás után most szombaton azonban újra kivonult a tóhoz a városrész apraja-nagyja, hiszen programokból nem volt hiány.

Szinak Evelyn

A tó egyik részén a horgászok tevékenykedtek, míg a másik parton bográcsban készültek a főzőverseny finomságai. A Nőklub tagjai palacsintát sütöttek, jó háziasszonyok módjára természetesen mindig 2-2 palacsintasütőben készültek, a Kemence Egyesület tagjai pedig lángossal várták a családokat. A színpadon felléptek a helyi intézmények és csoportok, többek közt a Zsebibaba bölcsőde apróságai, a Színes Óvoda gyerkőcei, a Bozsik iskola diákjai és a Kemence Egyesület bábcsoportja.

A családi napot főzőverseny is színesítette. FOTÓ: Szinak Evelyn

A megnyitón Takács József, a szőnyi városrész önkormányzati képviselője arról beszélt, hogy mennyire fontosak az ilyen rendezvények a közösség életében, míg Kreft-Horváth Loránd alpolgármester azt emelte ki, hogy minden feltétel adott ahhoz, hogy a családok remekül érezzék magukat. Dr. Molnár Attila hozzátette: ez a hétvége valóban egy programdömpingről szólt Komárom életében, ugyanis a Jókai ligetben zajlott az I. Komáromi food truck show, a Monostori erődben a Magyarock dalszínház bemutatta az Egri csillagok című musicalt, Koppánymonostoron gyermeknapot tartottak, míg vasárnap a trianoni békediktátum aláírásáról emlékeztek meg. 

Ilyenkor mutatkozik meg a közösség ereje

 – fogalmazott a városvezető.

A gyerekeket ügyességi játékok és játszóház várta, a nap további részében fellépett az Elektron Band, a Whiskey&Wedding, a Brillante Akusztik és a Blues Walkers. 

A színpadon bemutatkoztak a helyi intézmények, szervezetek, csoportok.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában