Több vezetői pályázatról is döntöttek

2023.06.22. 16:38

A Karolina Kórházzal napirend előtt foglalkoztak a képviselők Mosonmagyaróváron

Bár már nem fenntartója a Karolina Kórháznak, mégis ismét szó esett a mosonmagyaróvári egészségügyi intézményről a képviselő-testületi ülésen, ezúttal napirend előtt. A találkozón több vezetői poszt betöltéséről is döntöttek.

Mészely Réka

A kórház sorsáról július 11-én tárgyal Takács Péter egészségügyi államtitkárral Árvay István mosonmagyaróvári polgármester. Fotó: Kerekes István

Hogy mennyire fontos a mosonmagyaróvári kórház sorsa a térségnek, mi sem bizonyítja jobban, mint hogy képviselő-testületi ülés már aligha létezik e téma nélkül. Napirend előtt Szabó Miklós, a Mosonmagyaróvári Polgári Kerekasztal képviselője kért szót, aki arról érdeklődött, hogy az OKFŐ által kinevezett biztos milyen hatáskörrel rendelkezik. Ábrahám Tivadart (DK) is ugyanez érdekelte, hogy történt-e előrelépés a kórház ügyében.

Árvay István polgármester emlékeztetett, hogy a Mosonmagyaróvár Térségi Társulás Tanácsa is tárgyalt a témában, és elfogadta ugyanazt az indítványt, amit korábban a mosonmagyaróvári önkormányzat (erről többször beszámoltunk a Kisalföldben). A városvezető arról is szólt, hogy tárgyalt az Országos Kórházi Főigazgatóság igazgatóhelyettesével, találkozott a kinevezett biztossal, dr. Ézsi Robinnal, aki orvosigazgató, közgazdász és orvosi végzettséggel, és akitől cselekvési intézkedési tervet várnak. A polgármester azt is kiemelte, hogy szerződéskötések előtt állnak, ismertek a nevek, akik konkrét ígéretet adtak, hogy részt vennének a munkában.

– A most kinevezett biztostól egy olyan portfólió összeállítását várjuk, ami saját lábra tudja állítani a Karolina Kórházat, mely további finanszírozási igény nélkül is működni tud – hangsúlyozta Árvay István, aki felkészültnek és alkalmasnak ítélte dr. Ézsi Robint a feladatra, megjegyezve, hogy fontos az is, hogy kormányzati szinten is foglalkoznak a mosonmagyaróvári kórház sorsával. A polgármester még hozzátette: július 11-én tárgyal Takács Péter egészségügyi államtitkárral, így elképzelhető, hogy ezt követően lesz még rendkívüli ülés a képviselőknek.

A kórház sorsáról július 11-én tárgyal Takács Péter egészségügyi államtitkárral Árvay István mosonmagyaróvári polgármester. Fotó: Kerekes István

Régi-új intézményvezetők kinevezéséről is döntöttek

A találkozón döntöttek arról, hogy a Lurkóvár Óvoda vezetője, Kovács Anett Éva és az Őzikés Óvoda vezetője, Kocsisné Zajcsics Erzsébet folytathatja a munkáját. A Majoroki Óvodában Szodfridtné Tóth Lilla Annamária óvodavezető-helyettest és az Ostermayer Óvodában Lukácsné Deli Gabriella óvodapedagógust bízták meg az intézmény vezetéssel.

A Flesch Nonprofit Kft. ügyvezetői tisztségére hárman is jelentkeztek, Csiszár Péter jelenlegi ügyvezető mellett Hauptmann Tamás és Takács András. A képviselők ismételten Csiszár Péter mellett tették le többségben voksukat. A Szociális Foglalkoztató élén is marad Sallai László ügyvezetőként.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában