Helyi közélet

2023.05.05. 14:15

Ukrán menekültek kaptak ajándék bicikliket a soproni Lions Clubtól

A Lions Club Sopron tíz kerékpárt ajánlott fel az ukrajnai háborús menekülteknek abból a közel egymillió forint értékű pénzügyi forrásból, amit pályázaton nyertek a Lions Clubok Nemzetközi Szövetségének alapítványától.

Bódvai Ildikó

A fiatalok örültek a hasznos ajándéknak.

Fotó: Szalay Károly

- A férfi, női és gyermek kerékpárokat az üzlet jutányos áron biztosította a Lions Club Sopron számára. Így nemcsak mi, hanem ők is támogatják ezt a fontos ügyet - mondott köszönetet a pénteki hivatalos átadásakor Vörös Ákos, a klub soros elnöke.  Németh Lóránt, a  MangoBike tulajdonosa elmondta, Mountain bike-okat válogattak össze, mert ez a típus népszerű a fiatalok körében, egyben biztonságos is velük a közlekedés.

A biciklikből kettő jutott a Doborjáni- iskolába, azokat Feke Tamás és Lakatos Dávid vette birtokba. Ők kárpátaljaiak és jelenleg Csermajorban laknak, ahol testvéreikkel is megosztoznak majd a bicajokon. A Magyar Ökumenikus Segélyszervezethez és a Soproni Evangéliumi Gyülekezethez is került a kerékpárokból. A Soproni Református Egyházközség négy kerékpárt kapott. 

Dr. Barta Zsolt lelkész elmondta, nagyon praktikus az ajándék, mert a háború elől menekülők csak a legszükségesebb dolgokat hozták magukkal. A kerékpár nyilván nem tartozott ezek közé, pedig megkönnyíti a mindennapi életet, iskolába- és munkába járáshoz, kiránduláshoz és sportoláshoz is használhatják a családok. 

Ivan Popadcsenko és édesanyja Olena is kapott egy-egy jól felszerelt kerékpárt, ők Harkivból menekültek el a harcok elől. Iván online követi az ukrán tanórákat és a Tóth Antal-iskolába jár, ahol magyarul tanul. Édesanyja az egyik soproni üzemben kapott munkát. Nekik Olexandra Radulovics, a Sopron Basket korábbi játékosa, a Soproni Darazsak Sportakadémia edzője segített a tolmácsolásban. Ő is a háború elől jött vissza Sopronba és kapott állást a klubtól.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában