Pünkösd

2023.05.27. 15:46

Megnyitották a Pünkösdi Fesztivált Beleden - fotók, videó

A 18. Pünkösdi Fesztivált rendezik meg a hétvégén Beleden. Major Jenő, a város polgármestere amellett, hogy a települést "átadta" a szórakozásnak megnyitó beszédében az elmúlt időszak fejlesztéseiről is beszámolt.

kisalfold.hu

A teljesség igénye nélkül sorolta: Rákóczi és Jókai utcák felújítása, a gyógyszertár épületének rekonstrukciója, nyílászáró cseréje, egészségközponti lakás felújítása, Hunyadi utcai járdafelújítás, garázsok építése a Városháza udvarán, kerékpárút felújítása, eszközbeszerzés, fűnyírótraktor vásárlása.

A fesztiváljaink sikerének titka a hagyományokhoz való ragaszkodás, de mindig valami újdonsággal. Ma sincs ez másképp, hiszen a megnyitó után kiállításokra is sor kerül

- jegyezte meg Major Jenő.

Fotók a megnyitóról

Gyopáros Alpár, országgyűlési képviselő, kormánybiztos köszöntőjében arról beszélt, hogy 2019-ben arról beszélt Beledben, hogy a településnek vissza kell nyernie mikrotérségi központi szerepét. Ehhez partnerségre kell törekedni a térségbeli falvakkal, illetve arra, hogy az az infrastruktúra javuljon, amely kiszolgálja nem csak a helyieket, de a környékbelieket is.

Fontos cél volt tehát, hogy a lehető legtöbb forrást mozgósítani tudjuk a Magyar Falu Programban is

- mondta a politikus. - Négy év távlatából elmondhatjuk, hogy Beled infrastrukturális fejlődése, elsősorban a Magyar Falu Programnak köszönhetően minden korábbi várakozásokat felülmúlt. Csak a Magyar Falu Programból 1,3 milliárd forintnyi forrás érkezett a településre. Tennivaló persze bőven van, de az biztos, hogy jó úton járunk. Ez egy igazi csapatmunka.

A fesztivál megnyitó ünnepségén műsort adtak a beledi óvodások, iskolások, a Dr. Barsi Ernő Művészeti Iskola növendékei.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában