Pályaorientációs nap

2023.05.09. 23:16

Húsz szakma mutatkozott be a fiataloknak Mihályiban

Pályaorientációs napot tartottak nemrégiben a Mihályi Általános Iskolában.

Kustor Réka

Ilyen rendezvény fejleszti a kommunikációt, növeli a diákok önbizalmát és szélesíti a tudásukat is. Fotó: Mihályi Általános Iskola

Halász Ákos igazgató megköszönte a Nyitott Kapu-Vár szociális központnak a szervezést, és arról beszélt, hogy a diákoknak a továbbtanulás szempontjából is fontos, hogy megismerkedjenek a szakmákkal. Most erre első kézből nyílik lehetőségük.

– Közel húsz szakma képviseltette magát, volt köztük pénzügyes, betanított munkás, jogász, állatorvos, kozmetikus, rendőr, mentő – kezdte Odorics­­né Buthi Krisztina, a szociális központ vezetője, és hozzátette: az iskolai szociális munka keretében valósult meg a ren­dezvény.

– Próbáltuk interaktív elemekkel színesíteni a programot, drogprevencióval is összekötöttük az eseményt. Nagy volt az érdeklődés, főként azoknál a szakmáknál, ahol jobban beleláthattak a munkavégzésbe, maguk is kipróbálhattak egy-egy tevékenységet. A szakács- szakmánál például bevonták őket a főzésbe. A jövőben őszre tesszük át a rendezvényt Beleden és Mihályiban, tényleges segítséget adva azoknak a nyolcadikosoknak, akik még bizonytalanok a pályaválasztásban.

Ilyen rendezvény fejleszti a kommunikációt, növeli a diákok önbizalmát és szélesíti a tudásukat is. Fotó: Mihályi Általános Iskola

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában