Figyelemre és lassításra lesz szükség

2023.05.16. 15:38

Folytatódnak a 83-as főút munkálatai, türelmet és odafigyelést kérnek a közlekedőktől - videó

Jelentős forgalmi változás lép életbe péntektől a 83-ason, hosszabb menetidőre is érdemes készülni.

kisalfold.hu

Fotó: Rákóczy Ádám

Látványosan halad a száz milliárd forintos fejlesztés. A kétszer két sávos 83-as főút munkálatai folytatódnak, a következő ütem kedvéért azonban jelentősen megváltozik a forgalmi rend.

– Az új győri bevezető szakasz végleges kialakítása zajlik a Koroncói úti csomóponttól kis kitérővel már az új útszakaszra fogják terelni a forgalmat kétszer egy sávon – mondta el Kara Ákos országgyűlési képviselő. – Egyrészt figyelni kell arra, hogy a Koroncói kereszteződésnél jó irányba álljanak, de arra is hogy egy sávra szűkül a forgalom irányonként ideiglenesen.

Megnyugtatta a közlekedőket: a Koroncói csomópontba visszakerülnek a jelzőlámpák, melyek segítik a közlekedést. – Pénteken napközben folyamatosan fogják életbe léptetni az új forgalmi rendet. Azt kérjük a környéken közlekedőktől, hogy körültekintően közlekedjenek. Az itt élőkért és az erre közlekedőkért épül, most még kell a türelem.

Előre jelezte Kara Ákos, hogy a Gyirmót és Ménfőcsanak közötti két körforgalom kopórétegének felhelyezésekor még lesz újabb jelentős forgalmi beavatkozás, de erről a későbbiekben kapunk tájékoztatást.

A 36 kilométer hosszú új nyomvonal Magyarország legnagyobb közúti beruházása, amely a tervek szerint év végére készül el.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában