A pancsolással egyelőre várni kell

2023.05.21. 15:30

Árak és nyitvatartás – készülnek a fürdők, strandok a közelgő nyitásra Győr-Moson-Sopronban

Május közepe van, de a napokban még fűteni kellett a lakásokban. Csak kevesen gondolnak a strandolásra, pedig a naptár szerint nincs messze. Körülnéztünk, hogy állnak a készülődéssel az üzemeltetők.

Barki Andrea, Bódvai Ildikó, Cs. Kovács Attila

Sopronban a Tómalom már látogatható, a fürdőzőket vízibicikliparkkal, napvitorlákkal várják. Képünkön Kámi Zoltán. Fotó: Máthé Daniella

Hazánk egyik legnagyobb fürdőberuházásának köszönhetően június 17-én nyitja meg kapuit a vízi élménypark Győrben. A Rába Quelle tizenegy medencéje az élményfürdővel további tízzel nő. 

– Nemcsak újak épülnek, a régi medencéink is megújulnak. Új burkolatot és külsőt kapnak, miközben a klasszikus gyógyfürdőkínálat is megmarad. Az új medencék megálmodásakor fontos volt, hogy mindegyiknek legyen egyedi, tematikus funkciója. Lesz, amelyik a golyóstoll feltalálójának vagy éppen a kapuvári lápi fiúnak állít emléket – mesélte Kovacsics Imre ügyvezető igazgató a Kisalföldnek.

Pazar fürdő Győrben 

A folyók határolta félszigeten húzódó strandrészen lépcsős, panorámás medencék sorakoznak. Új szaunavilágot álmodtak meg a tervezők, szakítottak a hagyományos, skandináv típusú, lambériás formavilággal. A japán kultúrával találkozhatunk majd, de tizenegy, tematikus vendéglátó egységet is kialakítanak. 

Szerdán jelentették be a fürdő belépőjegyeinek árát, nagyon sokfélét lehet vásárolni. Például a felnőttek strand, élményfürdő és a gyógyvizes medence használatára jogosító jegye 9700 forintba (győrieknek 5800), a nyugdíjasoknak és 18 év alattiaknak 7300 forintba (győrieknek 4380) kerül. A termálmedence és uszoda használata 6500 forint (győrieknek 3900), 14–18 év között és a nyugdíjasoknak 3120 forintba kerül. A felnőtt uszodajegy 3500 (győrieknek 2100), 18 év alattiaknak és győri nyugdíjasoknak 1620 forintba kerül. A győri lakcímkártyával rendelkezők nyáron 40, azon kívül 20 százalék kedvezményben részesülnek. 

Nyitva a felújított fürdő 

Télen nyitva volt a lipóti fürdő, március 1-jétől karbantartás miatt zártak be. 

– Felújítottuk a gyógyvizes medencéket, a környéküket, és a többi medencét folyamatosan készítjük elő a nyitásra – tájékoztatta lapunkat Gaál-Pannonhalmi Petra, a Lipóti Termál- és Élményfürdő vezetője. – Ültettünk, takarítunk, karbantartási munkák zajlanak. Tavaly jelentős fejlesztéseket hajtottunk végre. Egy 400 négyzetméteres gyermekmedencét adtunk át vízi várral, illetve egy 300 négyzetméteres, európai színvonalú, tizenegy elemből álló játszóparkot. Idén a vízi játszótér is megújul. A strandmedence az óriáscsúszdákkal, az új gyermekmedence a vízi várral és a vízi játszópark június 17-én nyit, ám az úszómedence, a két gyógyvizes medence, az élménymedence, a gyerekpancsolók, a szauna és a vendéglátó egységek már mától várják a vendégeket – foglalta össze a tudnivalókat a fürdő vezetője. 

Lipót már felkészült. Szombaton nyitott az úszómedence, a gyógymedencék, az élménymedence, a gyerekpancsolók, a szauna és vendéglátó egységek. Fotó: Rákóczy Ádám

A felnőttbelépők június 16-ig 5300, aztán 5900. forintba kerülnek, a gyermekjegy június 16-ig 3900, azután 4200 forint lesz. A délutáni kedvezményes belépő 16 órától június 16-ig 3900, azt követően 4200 forint lesz. 

A Tómalom fürdő májusban ingyenes 

Sopronban a Tómalom fürdő május 1-jén megnyitotta kapuit. Ebben a hónapban 11 és 19 óra között díjmentesen látogatható, de a vízben csak saját felelősségre lehet tartózkodni, mivel vízimentő még nem áll rendelkezésre. A hivatalos strand- szezon június 1-jén indul, 8.30–20.30 között lesz nyitva a fürdő. A fürdőzőket vízibicikli- parkkal, napvitorlákkal és úszó pihenőszigettel várják. A tó vízminősége kiváló – tudtuk meg a fürdőt üzemeltető Soproni Vízmű Zrt.-től. A Tómalomra a felnőttjegy 1400, 16 óra után 1000, a diák 1000, illetve 800, a nyugdíjas 700, illetve 600 forint. 

A Lőver strand június 15-én nyit. Az egész napos strandbelépő ára – amellyel a fedett uszoda valamennyi medencéje igénybe vehető – felnőtteknek 2600 forint, 16 óra után 1950. Az ifjúsági és nyugdíjasbelépő 1650 forint, illetve 1240. A gyereknek 4–6 éves korig 1000, illetve 750 forintot kell fizetni. Részletes jegyárak a weboldalon

Még felújítások folynak 

A csornai termálfürdő idén zárva, felújítják a medencéket, a csővezetéket, látványelemeket építenek be és új lesz a strand fogadóépülete is. 

Kapuváron ugyancsak jelentős változáson esik át a városi fürdő. Hámori György polgármestertől megtudtuk: a meleg vizes medencék felújítása jól halad. A nagymedence, a tanmedence és a pancsoló előkészítése folyamatban, a tanév végére ezeket megnyitják a fürdőzők előtt. „Amint elkészülnek a meleg vizes medencék és még a szezon tart, azokat is igénybe vehetik a strandolók” – tájékoztatott a polgármester. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában