Tudományos nap

2023.05.12. 15:08

Ápolásszakmai konferenciát tartottak Győrben - fotók

Körülbelül 200 fő részvételével zajlott pénteken a XV. Ápolásszakmai Tudományos nap Győrben, az ETO Park Hotelben. Az egész napos konferencián a legkülönfélébb témakörökben tartottak előadásokat.

Pozsgai Kitti

Fotó: Rákóczy Ádám

Idén tizenötödik alkalommal szervezte meg a Petz Aladár Egyetemi Oktató Kórház az Ápolásszakmai Tudományos Napot, mely mára egy egész megyét megmozgató szakmai konferenciává nőtte ki magát. Az első években csupán intézményi szinten megtartott tudományos napra pénteken a megye egész területéről érkeztek az egészségügyi és szociális intézményekből.

Az egészségügyben lezajló innováció, az új eljárásrendek, technikák bevezetése szükségessé teszik, hogy az egészségügyi szakdolgozók tudásukat folyamatosan fejlesszék, gyarapítsák, amire ez a szakmai nap kiváló lehetőséget nyújtott.

A nap végéig összesen tizenkét témát hallgattak és vitattak meg a résztvevők, köztük szó esett a védőnői szolgálat jövőjéről, a klinikai táplálásról, az innovatív technológiák használatáról a rehabilitációban. Több előadást is tartottak az onkoradiológia szakemberei, a traumatológiai ambulancia munkatársai, de a résztvevők hallhattak új lehetőségekről is az 1-es típusú diabetes kezelésében.

 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában