Falujáró

2023.05.23. 13:39

A lélekszám emelkedését várják Mérgesen - Új utca lesz a Bárótagi út mellett - galéria

Nagyon fontos beruházások kezdődtek meg a közelmúltban Mérgesen. Készül az új útburkolat és telkeket alakítanak ki a községben.

Cs. Kovács Attila

Egervári Rezeda örömmel használja már az új burkolatot Mérges főutcáján. Anyukája, Egerváriné Zengő Zsuzsanna kíséri. Fotók: Cs. Kovács Attila

A település jövőjét hosszú távon meghatározó beruházás kezdődött el Mérgesen. Egy új utcát nyitott meg az önkormányzat, ahol kedvezményesen kínál telkeket az érdeklődőknek. Az utca másik oldalán egy vállalkozás lakópark kialakítását tervezi. A polgármester arról számolt be, hogy élénk az érdeklődés a házhelyek iránt. Balázs Vince büszkén újságolta falujáról, hogy ebben az évben összesen csaknem 400 millió forintos fejlesztés valósul meg.

- Mérgesen nincs eladó családi ház, érdeklődés és igény viszont folyamatosan jelentkezik. Úgy döntöttünk, hogy az úgynevezett Bárótagi úton, mely Mérgest Rábacsécsénnyel köti össze, megpróbáljuk a telkek kialakítását. Megvásároltuk hozzá a szükséges ingatlanokat és megkezdődött a fejlesztés. Az út másik oldalán egy vállalkozás vett meg területeket. Ha minden az elképzelések szerint alakul, úgy harmincöt-negyvennel gyarapodhat a község lélekszáma. A jövő szempontjából ez nagyon nagy dolog lenne-vázolta a helyzetet Balázs Vince. - És, ehhez kapcsolódik két további beruházás is. Az egyik a Bárótagi út aszfaltozása, melyhez a Magyar Falu Programban nyertünk 45 millió forintot. A másik a villamoshálózatunk bővítése, fejlesztése lesz. Az új utca miatt ugyanis szükség van földkábelek telepítésére, a mostani, már korszerűtlen rendszer kiváltására. Ez közel kétszázmillió forintot jelent.

A polgármester az elmúlt évtizedek legfontosabb fejlesztésének nevezte a faluba vezető és a falun átvezető út burkolatának felújítását.Mint fogalmazott, régóta várták, hogy az közút gépei megjelenjenek náluk.

- Az utunk már katasztrofális állapotban volt. Többször egyeztettünk az illetékesekkel, de el kellett fogadnunk, hogy a teljes felújításra nincs forrás. Míg nem országgyűlési képviselőnk segítségét kértem és az ő közreműködésével sikerült megoldást találnunk erre a régi problémára-jegyezte meg Balázs Vince. A további fejlesztésekről kifejtette: az elmúlt években összesen 65 millió forintot tudtak beruházásra fordítani a Magyar Falu Program segítségével.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában