Lezárult a jubileumi tanév

2023.05.16. 18:03

275 éves a Szent Orsolya-iskola Sopronban - fotók

Ebben a tanévben ünnepelte alapításának 275. évfordulóját a soproni Szent Orsolya Római Katolikus Gimnázium, Általános Iskola és Óvoda-Bölcsőde. A programsorozat kedden püspöki szentmisével, majd gálaműsorral zárult.

kisalfold.hu

A jubileumi évet lezáró szentmisét dr. Veres András győri megyéspüspök mutatta be. Fotó: Máthé Daniella

A jubileumi megemlékezés és a programsorozat még tavaly ősszel, október 21-én indult az iskola és a rend névadójának ünnepén, Szent Orsolya napján. Az emlékév zárását püspöki szentmise keretében május 16-án, a Szent Orsolya Rend soproni alapításának évfordulóján tartották. Az elmúlt hónapokban iskolatörténeti kiállításokkal, előadásokkal, helyi és megyei versenyek, vetélkedők rendezésével idézték fel 275 év legfontosabb eseményeit.

A Szent Mihály templomban reggel tartott szentmisét dr. Veres András győri megyéspüspök, az intézmény fenntartója mutatta be. Az ünnepi alkalmon az iskola kórusa látott el zenei szolgálatot Krasznainé Szakály Andrea karnagy vezetésével, valamint a pedagógusokból alakult ének- és zenekar a budapesti Imperfectum együttes vezetőjének, Nagy Lajosnak a közreműködésével. A szentmisén részt vett Barcza Attila Sopron és térsége országgyűlési képviselője, valamint Farkas Ciprián Sopron polgármester, aki a szentmise végén köszöntötte a jubiláló intézmény közösségét. Dr. Kovács András igazgató ünnepi beszédében felidézte az elmúlt év eseményeit, valamint betekintést nyújtott az iskola történetébe.

Az ünnepség immár kötetlenebb formában az iskola tornacsarnokában folytatódott, ahol a gimnazisták számára adtak gálaműsort a soproni Petőfi Színház művészei.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában