Repülés

2023.04.27. 16:26

Utánajártunk - Tényleg harci gépek szálltak le a péri reptéren úton Ukrajna felé?

Utánajártunk, mit lehet tudni a videón rögzített helikopterekről.

kisalfold.hu

Egy időjárási kamera rögzített a péri reptéren még februárban három helikoptert, melyekről azt feltételezik, hogy Magyarországon át Ukrajnába küldtek – robbant a hír csütörtökön a sajtóban. Ezzel kapcsolatban megkérdeztük a repülőtér ügyvezető igazgatóját, aki azt mondta, nem láttak a gépeken harci felfestést, katonákat. A lajstromszám sem utalt másra, mint polgári célú repülésre.

Fotó: Pér Airport

– Ezek civil gépek voltak, civil lajstromszámmal és pilótákkal. Mi egy nyílt repülőtér vagyunk, kötelesek vagyunk engedni, hogy leszálljon aki erre engedélyt kér. Megtankolták ezeket a helikoptereket. Nem foglalkoztunk velük, mert EU-n belülről érkeztek és EU-n belülre távoztak. Ez pont olyan eset, mint amikor Nickelsdorfnál a benzinúton megáll valaki tankolni – mondta az ügyvezető. Hozzátette: nem szeretnénk kommentálni az újságok értesülését, de civil festésű gépek voltak, polgári repülésben érkeztek. Civil cég volt a számlafizető is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában