10 esztendő, 6000 program, 3,5 millió látogató

2023.04.24. 11:24

Születésnapi tortával ünnepelt a tatabányai Vértes Agorája

A tízesztendős Vértes Agoráját köszöntötték és ünnepelték sokan az elmúlt hétvégén. 2013 áprilisában megszépülve, megújulva és korszerűsödve nyitott ki immár A Vértes Agorájaként a kultúrát és közművelődést is szolgáló épület. Azóta is élménygazdag programokat kínál. Az egy évtized alatt több mint hatezer program valósult meg és 3,5 millió látogató fordult meg az intézményben.

Kiss T. József

A Közművelődés Házával kezdődött a történet 1985-ben, majd A Vértes Agorájával folytatódott. 2013. április 6-án született újjá, amikor A Vértes Agorája csapata összeállt: Salamon Hugó szakmai igazgató irányításával térségi kulturális, művelődési feladatokat is vállaltak. Tatabánya városrészeit, Alsógalla, Felsőgalla, Bánhida és Kertváros művelődési intézményeit is bevonva az egész térséget bekapcsolták a kulturális, közművelődési vérkeringésbe. 

A tízes volt a slágerszám a születésnapi bulin. Fotók: Kiss T. József

Ünnepi köszöntőjében Lusztig Péter, Tatabánya alpolgármestere felelevenítette az építést, kiemelte Salamon Hugó tevékenységét. Azt az építészeti bravúrt, amelynek köszönhetően a szürke épületet modern köntösbe öltöztették. 

Úgy érzem, nagyszerűen sikerült a születésnap. Örülök, hogy örömet tudtunk szerezni a közönségnek és a volt kollégáinknak. Seffer Edina szakmai igazgató

Az Agora csapata készült a jeles évforduló méltó megünneplésére, melyre főként szabadtéri programokat állítottak össze, ám sajnos az időjárás nem fogadta kegyeibe a szervezőket és a látogatókat, így az épületben váltották egymást az események. A kerek évfordulón megemlékeztek azokról a volt kollégákról is, akik az Agoránál dolgoztak. A jelenlévők jól érezhették magukat. A programsor utolsó fellépőjeként a Tűzmadarak tűztánc- és tűzzsonglőr-bemutatójukkal hatalmas sikert arattak. 

Természetesen torta is volt. A felvételen Salamon Hugó, A Vértes Agorájának korábbi szakmai igazgatója (balról), Seffer Edina szakmai igazgató, Lukács Zoltán, az Agora Közhasznú Nonprofit Kft. ügyvezetője és Lusztig Péter, Tatabánya alpolgármestere. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában