Háromnapos tréning

2023.04.19. 13:06

Szolgálati kutyákat képeztek Tatán és Tatabányán

A Rendőrségi Oktatási és Kiképző Központ (ROKK) Kutyavezető-képző és Állatfelügyeleti Főosztály munkatársa, Hajdu Tamás r. törzs­zászlós irányításával április 11. és 13. között az M1-es autópályán, Tatán és Tatabányán képezték Komárom-Esztergom és további három vármegye kutyavezetőit, illetve négylábú társaikat.

kisalfold.hu

A háromnapos tréning célja, hogy a járőrebek és gazdáik valós környezetben is újabbnál újabb elméleti és gyakorlati képzésben részesüljenek, illetve hogy a kutyás csoport besegítsen a városi rendőrök munkájába, fokozzák a közterületi jelenlétet. A foglalkozások ideje alatt jól látható volt, hogy a kutyavezetők és a szolgálati kutyák egy egységet képeztek. A járőrkutyáknak hirtelen fellépő, szimulált támadásokat kellett elhárítaniuk, illetve a moduláris képzés része volt a TASER rendszeresített kényszerítő eszköz alkalmazása a szolgálati kutya jelenlétében. 

Háromnapos tréningen vettek részt a szolgálati ebek és gazdáik. Fotó: Police.hu

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában