700 kilogramm zsákmány

2023.04.21. 11:28

Szezonnyitó horgászverseny a tatai Cseke-tavon

A Tatai Sporthorgász és Környezetvédő Egyesület Húsvéti Páros 2023 horgászversenyével elkezdődött a Cseke-tavon a horgászidény.

Kiss T. József

A Húsvéti Páros horgászverseny díjazottjainak csoportja az eredményhirdetés után. Fotók: Kiss T. József

Az idei első versenyen rendkívül hűvös, barátságtalan volt az időjárás, a halak sem mozgolódtak, valószínűleg nem szerettek volna horogra akadni, a horgászok is dacoltak a hideg idővel. A verseny előkészítése során 27 páros részére alakítottak ki horgászállást a verseny szervezői. 

Nagyszombaton, azaz április 8-án végül 23 pár foglalta el a kijelölt horgászhelyeket. A hatórás versenyidő alatt voltak, akik egyetlen halat sem fogtak, de a győztes tatai horgászok, Orbán Tibor és Takács Gábor összesen 113,35 kilo­gramm uszonyost fogtak ki. Elmondták, mindketten a Tatai Sporthorgász és Környezetvédő Egyesület (TSKE) horgászai, régóta pecáznak. Takács Gábor hozzátette még, hogy 12 éve vesz részt ezeken a versenyeken, eddig még soha nem ért el helyezést. Most megtört ez a sorozat. Pellet etetőanyagot használtak, úgy tűnik, ez jó volt, hiszen sikerült meg­akasztani egy nagyobb halraj több példányát is. 

Az abszolút győztes Orbán Tibor és Takács Gábor.

Berena Béla, a TSKE elnöke elmondta, alig egy hónapja, hogy megtartották a közgyűlést, a tagság elfogadta a beszámolót, megerősítették munkájukat, jó irányba haladnak, de sok még a feladat. A 430 fős taglétszámmal a hátuk mögött bátran tekinthetnek a jövőbe. A terveik szerin tíz versenyt rendeznek, a Húsvéti Páros volt az első a sorban idén. Nemcsak kiveszik a derék horgászok a tóból a halat, de telepítenek is. Tavaly év végén és idén áprilisban összesen 122 mázsa halat telepítettek a Cseke-tóba. A Húsvéti Páros versenyen az összes kifogott halmennyiség 753,1 kilogramm volt. 
A serlegeket és díjakat Berena Béla, az egyesület elnöke és Boglári Zoltán önkormányzati képviselő adták át a helyezetteknek. 

Udvari Győző és Földházi József egy 3 kilogrammos ponttyal.

Eredmények

1. Orbán Tibor, Takács Gábor (113.350 gramm, Tata). 2. Horváth Róbert, Horváth Mária (71.110 gramm). 3. Winkler András, Krausz Imre (68.450 gramm.) A legnagyobb halat Udvari Győző (Bokod) fogta, egy 7,7 kilogrammos pontyot. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában