Négyszeres hálaadás

2023.04.28. 08:54

Megújult a templom, a temető és a közösségi terek Lébényben

Majdnem ötvenmilliós fejlesztésért adtak hálát a minap Lébényben az evangélikus gyülekezetben. Négy pályázat és az egyházmegye támogatásával újult meg a templom külseje, a temető és a gyülekezet közösségi terei.

Adámi Mária

Az elvégzett munkáért adtak hálát az ünnepi istentisztelet keretében, melyen Szemerei János, a Nyugati (Dunántúli) Egyházkerület püspöke hirdette Isten igéjét. – Isten beszéde olyan, mint pusztában a forrásvíz: élővé tudja tenni az emberi lelkeket – hangsúlyozta Ezékiel próféta könyvének 47. fejezete alapján tartott prédikációjában Szemerei János. A püspök ezután arról beszélt, hogy ennek az üzenetnek a továbbadása ránk van bízva. – A hit nem magánügy, amit be kellene zárni a közösségi tereinkbe. A hit a legszemélyesebb közügy – fogalmazott. 

Jókívánságait adta át a közösségnek Vladika Zsófia espereshelyettes, Kiss Miklós nyugalmazott esperes, Kovács Gábor, Lébény polgármestere, Nátz Zsolt, az egyházközség előző felügyelője, valamint Széles Sándor, a vármegye főispánja. Szemerei János püspök végül áldást kért a megújult épületekre. 
 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában