Emberkereskedelem és kényszermunka

2024.05.24. 12:08

Nyolc év fegyházra ítélték a testvérpárt Győrben - Hónapokig futtatták a 19 éves lányt a Nyugat-Dunántúlon

A Győri Ítélőtábla helybenhagyta az elsőfokú ítéletet abban az ügyben, melyben egy testvérpár prostitúcióra kényszerített egy fiatal lányt. Kihasználták kiszolgáltatott helyzetét, pénzszerzés céljából erőszakkal, fenyegetéssel bírták rá a szexuális szolgáltatásokra.

Kisalföld.hu

Fotóillusztráció: Kisalföld-archívum

A vád szerint az idősebb testvér 2021 februárjában megismerkedett a 19 éves nővel, aki megfelelő családi és egzisztenciális háttérrel nem rendelkezett. Azt hazudta neki, hogy miatta hagyta el a családját és ezután együtt lesznek, majd akarata ellenére Sopronba vitte. Iratait elvette, többször megverte, majd gyermekeinek bántalmazásával fenyegette, amennyiben nem engedelmeskedik. 

Ezt követően a fivérek szexuális szolgáltatás kapcsán hirdetést adtak fel a nevében az interneten. Különböző városokban apartmanokat béreltek, ahol a megfélemlített lánynak prostituáltként kellett dolgoznia. Előfordult, hogy sértettet szállították a szolgáltatást igénybe vevő személyhez. A szexért kapott pénzt pedig elvették tőle.

A lánynak 2021. április 30-án egyik partnere segítségével sikerült egy szombathelyi apartmanból megszöknie. A Szombathelyi Törvényszék a vádlottakat társtettesként elkövetett emberkereskedelem és kényszermunka bűntette miatt 8 év fegyházbüntetésre, 2 év közúti járművezetéstől eltiltásra, 8 év közügyektől eltiltásra ítélte. Velük szemben fejenként 1.750.000 forint vagyonelkobzást rendeltek el. Az ítélet ellen a vádlottak és védőik felmentésért, enyhítésért jelentettek be fellebbezéseket.

A Győri Ítélőtábla csütörtökön kihirdetett határozatában egyetértett a fellebbviteli főügyészség álláspontjával. A férfiak bűnösök, a kiszabott büntetések szükségesek és arányosak - közölte portálunkkal a Győri Fellebbviteli Főügyészség.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában