Képek, információk

2023.04.21. 11:30

Megjelent a Zöld Komárom füzet

Megjelent a Zöld Komárom füzet, ami képekben és információkban gazdagon a város természeti értékeit mutatja be. Emellett tartalmazza a város kerékpár- és túraútvonalait is.

kisalfold.hu

Proczeller Tamás, a komáromi Tourinform-iroda vezetője elmondta, hogy Komárom életében fontos szerepet játszik a zöldszemlélet. Tavaly készült el a Zöld Komárom applikáció, ami játékos formában, több helyszínt érintve ismerteti a város természeti értékeit. A füzet pedig ennek az applikációnak a folytatása. 

Proczeller Tamás irodavezető kezében a Zöld Komárom füzet.

„Szó esik benne a Dunáról, hiszen Komárom életét jelentősen meghatározza a folyó, a Szent Pál-szigetről, a szőnyi szigetekről, a Rüdiger-tóról, a Jókai ligetről, a kórházkertről és a Kállay Ödön emlékparkról. Emellett megtalálhatóak benne a kerékpáros- és túraútvonalak is” – tudtuk meg Proczeller Tamástól, aki hozzátette, hogy a Zöld Komárom egy előretekintő füzet. Ugyanis megtalálható benne a Szent Pál-szigeti túra, melynek során 10 állomáson fedezhető fel a mocsár és a lápréteg élővilága, ami igazi ritkaságnak számít a Duna ölelésében. A túraösvényt hamarosan átadják, a túrákat pedig a nyár folyamán indítják. 

A kiadványt Juhász Márton és Fiknerné Schultz Ágnes írta, képekkel pedig rajtuk kívül Bognár Balázs és Pénzes László illusztrálta. A Komáromi Városmarketing és Turisztikai Nonprofit Kft. gondozásában kiadott füzet már megtalálható a komáromi Tourinform-irodában, emellett kikerül az egyes turisztikai attrakciókhoz is. 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában