Kezdődik a szezon

2023.04.06. 10:07

Húsvétkor már akár locsolkodni is lehet Győrben a megyeháza előtti szökőkút vizéből

Várhatóan május első napjától valamennyi győri szökőkút és ivókút működik majd a városban.

kisalfold.hu

Forrás: Kisalflöd archív

Fotó: Csapó Balázs

A Húsvéti ünnepek ideje alatt üzemel Győrben a Megyeháza előtti téren lévő szökőkút - tájékoztatta portálunkat a Győr-Szol Zrt.

A szolgáltató munkatársai már eltávolították a téli védelmet biztosító burkolatot, és elvégezték a gépészeti rendszer karbantartását, így a hosszú hétvégén működhet a népszerű vizes alkotás - közölték.    

Kiemelték, hogy ahhoz, hogy a város területén található szökőkutak a nyári szezonban folyamatosan működhessenek, el kell végezni rajtuk a szükséges takarítási és karbantartási feladatokat. A szakemberek következő hetekben dolgoznak az üzembe helyezésükön. Ezt követően, várhatóan május első napjától valamennyi győri szökőkút és ivókút működik majd

A szolgáltató felhívja a figyelmet arra, hogy a szökőkutak nem alkalmasak fürdőzésre. Arra is figyelmeztetnek, hogy a Jedlik Ányos utcai műalkotás medencéjében álló szódásüvegből kiömlő víz nem ivóvíz, fogyasztása megbetegedést okozhat. Csak a szobor peremén található ivókút vize alkalmas emberi fogyasztásra.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában