Minden kérdésre van válasz

2023.04.09. 14:18

Éves beszámoló és taggyűlés a VOSZ Komárom-Esztergom Vármegyei Szervezeténél

Harmincöt éve alakult meg a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége, amely az elmúlt több évtized alatt a legmeghatározóbb munkaadói érdekképviseleti szervezetté vált.

Kiss T. József

Perlusz László, Pordán Zsigmond, Kancz Csaba és Eppel János.

A VOSZ Komárom-Esztergom Vármegyei Szervezete megtartotta rendes taggyűlését, amely egyúttal gazdasági-vállalkozói fórum is volt. A rendezvényen Pordán Zsigmond, a szervezet vármegyei elnöke köszöntötte a vendégeket, köztük a VOSZ országos elnökét, Eppel Jánost, Perlusz László főtitkárt, dr. Kancz Csaba vármegyei főispánt és dr. Veres Zoltán vármegyei jegyzőt. 

Dr. Kancz Csaba gratulált a VOSZ eddig elért eredményeihez és kiemelte, hogy a kormányhivatal saját eszközeivel törekszik támogatni a vállalkozásokat. Beszélt a pályázati és támogatási lehetőségekről, a munkaerőpiaci helyzetről, a hátrányos helyzetűek munkához jutásáról. 
A fórum szakmai előadásait Becsey Zsolt, az Egyensúly Intézet vezető közgazdásza tartotta. Rávilágított a magyar gazdaság helyzetére, a kedvező és kedvezőtlen folyamatokra. Felhívta a vállalkozók figyelmét, hogy az energiafüggőség miatt is Magyarország befektetői részről kockázatosabb, gazdasági stagnálás várható, az élelmiszerárak pedig várhatóan nem csökkennek majd jelentősen. A megyében a foglalkoztatottság most még az átlag felett van, de helyenként munkaerőhiány is jelentkezhet, a bérek viszont az országos átlagnál magasabbak. Az elemző összességében nehéz időszakot prognosztizált, de véleménye szerint az infláció a második félévtől mérséklődni fog. 

A rendezvényen Eppel János elnök tájékoztatást adott a megújuló VOSZ ötéves stratégiájáról és cselekvési programjáról. A szervezet új stratégiája három pilléren nyugszik: a közösség, az együttműködés és az aktivitás. A VOSZ törekvése, hogy minden megyében új, magas színvonalú szolgáltatóirodát hozzon létre, amely a vállalkozói igényeket minél színvonalasabban tudja kiszolgálni. Tatabányán az elmúlt év végén – elsők között az országban – átadták az új VOSZ-irodát, ahol a mikro-, kis- és középvállalkozások igénybe vehetik a Széchenyi Program szolgáltatásait és vállalkozói tanácsadást kaphatnak, akár induló vállalkozásként is. 

Tortával ünnepelte a szövetség 35. születésnapját a Komárom-Esztergom vármegyei szervezet. Fotók: K. T J.

Széles Anikó, a Sky Marketing Kft. tulajdonos-ügyvezetője a szervezet kommunikációját, új arculatát és a megújult kommunikáció eszközeit mutatta be. Az új kommunikáció lényege, hogy „minden vállalkozókat érintő kérdésre van VOSZ-válasz!”. 

Pordán Zsigmond, a VOSZ vármegyei elnöke tájékoztatta a tagokat az elmúlt év eredményeiről. Továbbra is nagy kihívásnak tartotta az orosz–ukrán háborút, véleménye szerint a megnövekedett energiaárak és a magas infláció alapvetően meghatározzák a vállalkozások helyzetét. A VOSZ-nak továbbra is mindent meg kell tennie annak érdekében hogy elérje a kormányzatnál a vállalkozások támogatását. Kiemelte, hogy a VOSZ vármegyei szervezetében is jelentős változások történtek, a szolgáltatóiroda új munkatárssal bővült, hogy minél magasabb színvonalon, rövid határidővel tudják a vállalkozói igényeket kielégíteni. A Széchenyi Kártya Program termékei mellett tevékenységük tanácsadással is kiegészült, a taglétszám dinamikusan bővül. 

Szeptemberben rendezik meg a megyei Prima Gálát, egybekötve a Komárom-Esztergom Vármegyei Vállalkozók Napjával. A rendezvény végén tortával ünnepelték a VOSZ 35. születésnapját. 
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában