Országos szakmai verseny

2023.04.17. 10:33

Bronzérmes lett a komáromi Selye János Kórház csapata

Bronzérmet szerzett a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara XI. Országos Szakmai Versenyének döntőjében a Selye János Kórház csapata. A Kastély Angyalai nagy megyei kórházak, intenzív és sürgősségi osztályok indulóit utasították maguk mögé.

Szinak Evelyn

„Peti anatómiából perfekt, Oszi szülészetből jeles, Éva az ápolás mestere, Móni a reumások reménye. A Kastély Angyalai mi vagyunk, bízunk benne, hogy vág most az agyunk” – szólt a komáromi csapat bemutatkozó verse a március 25-i döntőn, melyre Budapesten, a Lurdy Házban került sor. A Kastély Angyalainak a kis rigmus szerint tényleg vágott az eszük, hiszen bronzérmet szereztek az országos döntőben. 

A Kastély Angyalai húsz csapat közül érdemelték ki a méltán csillogó bronzot (a képen balról jobbra: Szabó Péter, Nyékiné Kecskés Mónika, Szalai Erzsébet és Davidov Éva). FOTÓ: Szinak Evelyn

A Selye János Kórház minden évben állít csapatot, melyekkel szinte mindig eljutnak a megyei versenyekig, most másodjára pedig az országos döntőig meneteltek. A Kastély Angyalai egyetemi központok, nagy megyei kórházak, az Országos Mentőszolgálat, intenzív és sürgősségi osztályok indulóit utasították maguk mögé, a dobogós helyezettek között minimális volt a pontszámbeli különbség. 

A Kastély Angyalainak tagjai, Nyékiné Kecskés Mónika, Davidov Éva, Szalai Erzsébet és Szabó Péter a kórház más-más osztályain dolgoznak, ezért külön-külön és együttesen is készültek a megmérettetésre. Az országos döntőt területi és megyei fordulók előzték meg. Előkerültek a tankönyvek, az anatómiai atlaszok, hogy a négyfős team felfrissítse tudását, emellett szakmai tanácsokat kaptak a Selye János Kórház szakmai igazgatójától, Meizner Krisztinától és ellátogattak a tatabányai Szent Borbála Kórház skill laborjába is, ahol a demonstrációs termekben gyakorolhattak. 

A felkészülésre nagy szükség volt – árulták el az angyalok, hiszen igen komoly feladatokat kellett teljesíteniük az országos döntőn. Volt többek közt elméleti teszt, melyen előkerültek a különféle betegségek és azok kezelése, szituációs helyzetben kellett újraéleszteniük, majd jöttek a kórtermi feladatok, ahol valódi emberek feküdtek az ágyakon. 

A Kastély Angyalai az őszi területi versenyen újra megmérettetik magukat. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában