A pályázatokat mind megvalósították

2023.04.19. 11:00

Apránként szépül, gyarapodik Edve

Gondozott kis falu Edve. Rendben vannak a közterei, a járdái nagy része, az eszközparkjuk jól felszerelt. Persze tervek itt is akadnak bőven, amik még megvalósításra várnak.

Kustor Réka

Edvén a kistraktortól a fűkaszán át a hótolóig minden eszköz rendelkezésre áll. A képen Szalai Károly falugondnok.

Néhány száz méteres szakaszt kivéve újak Edve járdái. Mint azt Imre László polgármestertől megtudtuk, ha lesz lehetőség rá, szeretnének pályázni a fennmaradó szakasz felújítására is. 
– Kilencmillió forintból kapott új burkolatot a Petőfi utcai járda egy része, és mintegy 13 millióból, amiből 2 millió önerő, a két templomot körbeölelő gyalogút is megújult – mondta a polgármester. 

A Magyar Falu Program pályázatain, annak működése óta összesen majd 120 millió forint érkezett a településre. A pályázatokat mind megvalósították, most az erőgyűjtés szakaszában vannak. 
– Kisebb fejlesztéseket is véghez viszünk, ilyen a faluház mellékhelyiségeinek a felújítása. Ha lesz rá lehetőség, a járdaépítésen túl a külterületi utak rendbetételére is szeretnénk majd támogatást igényelni. Az eszközállományunk fejlett, a kistraktortól a fűkaszán át a hótolóig minden a rendelkezésünkre áll, amivel karbantarthatjuk a közterületeket, a falugondnok rendben el is látja a feladatot. Már készülünk a majálisra, ahol nem marad el a hagyományos májusfaállítás sem – mondta végül Imre László. 
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában