14 állomás

2023.03.16. 21:00

Városi zarándoklat Csornán

A Csornai Jézus Szíve Karitász csoport szervezésében városi keresztút-zarándoklatot tartanak Csornán március 18-án, szombaton.

kisalfold.hu

Az indulás délután egy órakor lesz az Őrangyal temető parkolójából, a zarándokok várhatóan három órával később érnek a Jézus Szíve-templomhoz. 

A keresztúthoz a különböző stációknál is lehet csatlakozni, akár kerékpárral is. 

Az első állomás az Őrangyal temető nagykeresztjénél lesz, a második a 86-os főút mellett, a Kozma-keresztnél. A harmadik a Farkas-kereszt a Thököly és Dózsa utcák sarkán, negyedik a Laky Döme utcai Nepomuki Szent János-kápolna. Ötödik a Millenniumi emlékpark fakeresztje, hatodik a Szent Antal-temető első, hetedik a második keresztje. A nyolcadik állomás a Csukás-iskola sarkánál lévő Jézus-szobor, kilencedik a Kocsis-kereszt a postánál. Tizedik a Szent István téri Mária-szobor, tizenegyedik ugyanott a kőfeszület. Tizenkettedik a premontrei rendház udvarán lévő kőkereszt, tizenharmadik a templom Pietàja. A tizennegyedik állomás a Jézus Szíve-templom. 

A zarándoklat végén szeretetvendégség lesz a templom hittantermében. 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában