Kilenc napirendi pont

2023.03.29. 08:10

Közgyűlés Sopronban - Az alapellátás átalakításától a szociális ellátásokig

A soproni önkormányzat csütörtökön közgyűlést tart, ahol kilenc napirendi pontról hoznak döntést.

kisalfold.hu

A csütörtöki közgyűlésen előterjesztik az egészségügyi alapellátás átszervezését, amely érinti a Soproni Szociális Intézményt is. Az átszervezésre azért van szükség, mert január 1-jétől hatályba lépett az az alapellátási törvény, amely szerint innentől az Országos Mentőszolgálat látja el a felnőtt- és házi gyermekorvosi alapellátáshoz kapcsolódó ügyeletet. Továbbá a soproni képviselő-testület dönt a személyes gondoskodást nyújtó gyermekjóléti, illetve szociális ellátásokról, azok igénybevételéről és a fizetendő intézményi térítési díjak módosításáról. 

A közgyűlés véleményezi a Soproni Tankerületi Központ fenntartásában működő köznevelési intézmények átszervezését, amely érintheti a Horváth József Alapfokú Művészeti Iskolát, a Lackner-iskolát, a Petőfi-iskolát és a Tóth Antal-iskolát. Előterjesztik a 2023. évi közbeszerzési tervet is, valamint az Ady Endre út és a Malom utca közötti közterület elnevezését. A képviselő-testület dönt a Foreno Foglalkoztatási és Rehabilitációs Nonprofit Kft. ez évi üzleti tervéről.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában